Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οχι στην εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες

Καταγγέλλει την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναθέσει σε τράπεζα τη μηχανοργάνωση της μισθοδοσίας στα σχολεία

Την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να εκχωρήσει τη μηχανοργάνωση της μισθοδοσίας των εργαζομένων εκπαιδευτικών σε ιδιωτική εταιρεία, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, σημειώνοντας ότι αποτελεί υλοποίηση των πολιτικών κατευθύνσεων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ανάθεση σε ιδιώτες υπηρεσιών που πρέπει να καλύπτονται από το Δημόσιο.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις, η υποστηρικτική για τα σχολεία λειτουργία της μηχανοργάνωσης θεωρείται περιττό έξοδο. Δεν στελεχώνεται και δεν εξοπλίζεται, με στόχο να παραδοθεί στο τραπεζικό κεφάλαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, που να ορίζει ότι η υπηρεσία αυτή στελεχώνεται από δημόσιους υπαλλήλους, επιφορτισμένους ειδικά με το συγκεκριμένο καθήκον. Αντιθέτως, σήμερα μεγάλο τμήμα του έργου της μηχανοργάνωσης και της μισθοδοσίας το εκτελούν εκπαιδευτικοί, δηλαδή εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί για άλλο λόγο!

Πέραν των άλλων, επισημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, η συγκεκριμένη απόφαση είναι φανερό ότι εκχωρεί προσωπικά δεδομένα (υπηρεσιακές μεταβολές, περικοπές από απεργίες, δάνεια και ύψος μισθού κλπ.) στους ιδιώτες, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν για κάθε σκοπό. Οι ταξικές δυνάμεις απαιτούν την άμεση απόσυρση της απόφασης. Διεκδικούν: Τη στελέχωση της υπηρεσίας μηχανοργάνωσης με το αναγκαίο προσωπικό (προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού από ΥΠΕΠΘ) και λογισμικό, ώστε να συνεχίσει αυτή να λειτουργεί απρόσκοπτα προς όφελος των συναδέλφων. Τη θεσμοθέτηση υπηρεσίας μηχανοργάνωσης σε όλες τις Διευθύνσεις, στις οποίες θα περάσει όλο το έργο της πληρωμής του εκπαιδευτικού. Να απαλλαγούν τα σχολεία από τη μισθοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ