Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΦΕ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΖΕΠΕΛΙΝ»
Ανεργοι και απλήρωτοι

Στο δρόμο και απλήρωτοι έμειναν 25 περίπου εργαζόμενοι στο (καφέ - εστιατόριο) «Ζέπελιν» που βρίσκεται στο Αττικό Αλσος, καθώς η υπερνομαρχία Αθηνών, στην οποία ανήκει το ακίνητο, σφράγισε τελικά την επιχείρηση, μετά από χρόνια δικαστική διαμάχη (στην οποία και δικαιώθηκε) με τον επιχειρηματία που το είχε μισθώσει. Η όποια «κόντρα» μεταξύ του επιχειρηματία και της υπερνομαρχίας, οι όποιες επιδιώξεις τους, είχαν «θύματα» για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους.

Τις τεράστιες ευθύνες που μοιράζονται ο εργοδότης, η υπερνομαρχία, αλλά και το υπουργείο Απασχόλησης, ανέδειξαν σε χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων από την επιχείρηση, στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων. Σημειώνεται ότι στους εργαζόμενους οφείλονται και δεδουλευμένα, ενώ αυτό που κύρια συζητήθηκε και καταλήχθηκε στη σύσκεψη είναι η απαίτηση και διεκδίκηση: να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση το συνδικάτο έχει κάνει ήδη μια πρώτη παρέμβαση στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας για την εξόφληση των οφειλόμενων στους εργαζόμενους, καθώς και στο υπουργείο Απασχόλησης, απαιτώντας άμεσα συνάντηση με την υφυπουργό Απασχόλησης και με αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ