Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Ανυποχώρητοι για αξιοπρεπή ζωή

οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους τουρίστες για τα αιτήματά τους με πανό στα αγγλικά

Eurokinissi

οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους τουρίστες για τα αιτήματά τους με πανό στα αγγλικά
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους είναι οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι οποίοι σήμερα προχωρούν κανονικά στον αποκλεισμό της Ακρόπολης, παρά τις πιέσεις, από διάφορες πλευρές, να υπαναχωρήσουν στο όνομα ...του τουρισμού!

Χθες προχώρησαν, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στον αποκλεισμό της Ακρόπολης και σε κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις διεκδικώντας το αυτονόητο: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, επαναπρόσληψη των απολυμένων, καταβολή των μισθών, στελέχωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τελειωτικό σταμάτημα της εργασιακής ομηρίας.

Χθες, ακολουθώντας την «πεπατημένη» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τις κινητοποιήσεις γύρω από τα μνημεία, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ, Θ. Δραβίλλας, χαρακτήρισε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ» «δικαιολογημένη» την αγωνία των συμβασιούχων, προσθέτοντας ότι οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να μένουν ανοιχτοί, καθώς «κινδυνεύουμε να εκτεθούμε όλοι»! Προφανώς, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ δε νιώθει «εκτεθειμένη» με την «αποψίλωση» της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, το απάνθρωπο καθεστώς των συμβάσεων και το γεγονός ότι περίπου 700 εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα εξακολουθούν να προσφέρουν εξειδικευμένη δουλειά απλήρωτοι!!!

Μπροστά στην ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ αναγκάστηκε να ορίσει νέα συνάντηση μαζί τους, την ερχόμενη Τρίτη (3/3) το μεσημέρι. Ωστόσο, οι συμβασιούχοι προσανατολίζονται για νέα απεργία την Πέμπτη (6/3), η οποία, ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης, μπορεί να εξελιχθεί σε νέο τριήμερο κινητοποιήσεων.

Στο γενικό «χαμό» ...«έσκασε μύτη» και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, με θράσος «χιλίων καρδιναλίων», διά στόματος Μαρίας Δαμανάκη, διαπίστωσε ότι ...«η εικόνα της Ακρόπολης, κλειστής για τους επισκέπτες, δεν τιμά ούτε ευχαριστεί κανέναν» (σ.σ. προφανώς και τους αγωνιζόμενους συμβασιούχους)! «Κάλεσε», μάλιστα, τον υπουργό «να τηρήσει τις υποσχέσεις του» για τους συμβασιούχους, διότι οι προσλήψεις νέων συμβασιούχων που ανακοίνωσε αντιμετωπίζουν το «διαχρονικό πρόβλημα των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ και των οξυμένων αναγκών του (...) με τη γνωστή μέθοδο των πελατειακών σχέσεων»!

Ετσι, το ΠΑΣΟΚ δήθεν «ξεχνά» τις δικές του ευθύνες για τη γιγάντωση της εργασιακής ομηρίας και στον πολιτισμό, όπως και τους «λεονταρισμούς» του, τότε, πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, κατά των συμβασιούχων, όταν το 2001 προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ακρόπολης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ