Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν μπορεί να έχει τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ

Τη διαγραφή του Μήτσου Κωστόπουλου αποφάσισε η ΚΟΒ, στην οποία ανήκε

Ππραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κάτω Πατησίων του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ - κι ενώ ο Μ. Κωστόπουλος συνέχιζε τις αντικομματικές δραστηριότητες με συνεντεύξεις, ομιλίες, δηλώσεις, παραβιάζοντας την προηγούμενη απόφαση της ΚΟΒ για προειδοποίηση διαγραφής, αν συνέχιζε τις αντικαταστατικές του ενέργειες - αποφάσισε τη διαγραφή του Μ. Κωστόπουλου από μέλος του Κόμματος. Χτες, εξάλλου, όπως είχε ανακοινωθεί και δημοσιευτεί σε άλλες εφημερίδες, αναμενόταν να μιλήσει ο Μ. Κωστόπουλος σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΕ στελέχους του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πολυζωγόπουλου και του στελέχους του ΣΥΝ Δ. Στρατούλη.

Η εφημερίδα μας δημοσιεύει σήμερα την εισήγηση του γραφείου της ΚΟΒ για το συγκεκριμένο θέμα προς τη Συνέλευση της Κομματική Οργάνωσης, η οποία και τελικά αποφάσισε τη διαγραφή του.

Η εισήγηση στην ΚΟΒ

Η εισήγηση αναφέρει τα παρακάτω:

«Σύντροφοι, δεν είναι καινούριο το ζήτημα.

Στην προηγούμενη ΓΣ της ΚΟΒ, στις 23-6-2000 για το θέμα του σ. Μ.Κωστόπουλου, συζητήσαμε και εγκρίναμε με συντριπτική πλειοψηφία την απόφαση της ΚΕ, η οποία τόνιζε: "Η ΚΕ είναι υποχρεωμένη να τον προειδοποιήσει ότι η συμπεριφορά του αυτή δεν μπορεί να είναι ανεχτή, ότι αντικειμενικά οδηγείται, αν συνεχίσει έτσι, έξω από τις γραμμές του Κόμματος με δική του ευθύνη". Παράλληλα και η ΚΟΒ τον κάλεσε να πορευτεί συντεταγμένα με όλο το Κόμμα στη συνέχεια.

Σύντροφοι, στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, ο σ. Μ.Κωστόπουλος έδειξε ότι έχει χαράξει την πορεία του έξω από το Κόμμα και ενάντιά του.

Συνέχισε την προβολή των προσωπικών του απόψεων και θέσεων π.χ. συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλία", εκδήλωση του ΕΚ Δράμας, καταπατώντας τους κανόνες λειτουργίας του Κόμματος και το Καταστατικό.

Μετά από αυτές τις ενέργειες, τον κάλεσε και συζήτησε μαζί του, στις 25-9-2000, αντιπροσωπεία της ΚΟΒ μας.

Ο σ. απαντώντας στις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν για τη στάση του, απάντησε ότι είναι εντελώς φυσικό αυτό που κάνει και ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου και όταν κρίνει αυτός, και τα όργανα ας αποφασίσουν. Είπε ακόμα ότι συνεντεύξεις έδινε και παλιότερα και δε βλέπει γιατί τώρα γίνεται ζημιά στο Κόμμα.

Μετά από αυτή τη συνάντηση ο σ. φρόντισε να επιβεβαιώσει ακόμη μια φορά αυτή την τακτική του με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του ΕΚ Χαλκίδας, προβάλλοντας τις προσωπικές απόψεις του για ζητήματα που έχουν συλλογικά αποφασίσει όργανα και Σώματα του Κόμματος. Και έπεται συνέχεια στο Μεσολόγγι.

Σύντροφοι, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να είναι μέλος του ΚΚΕ και ταυτόχρονα να υπονομεύει με τη στάση και τη δράση του τις αρχές λειτουργίας και τις θέσεις του Κόμματος.

Δεν μπορεί να είσαι μέλος του ΚΚΕ και να μη συμμορφώνεσαι με τις αρχές λειτουργίας, τις οποίες ο ίδιος είχες αποδεχτεί, μπαίνοντας στο Κόμμα, να μην δρας με βάση τις συλλογικά παρμένες αποφάσεις του Κόμματος.

Σύντροφοι, για την πορεία του σ. Μ. Κωστόπουλου δεν ευθυνόμαστε εμείς ούτε το ΚΟΜΜΑ. Αποκλειστικά την ευθύνη την έχει ο ίδιος. Είναι φανερό ότι ο σ. Μ.Κ. έχει κάνει την επιλογή του, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ και διάλεξε να δρα έξω από το Κόμμα.

Αντίθετα η πολιτική και πρακτική του, δίνει εφόδια στον αντίπαλο στην καθημερινή επίθεση ενάντια στο Κόμμα και ιδιαίτερα μπροστά σε σημαντικά ζητήματα π.χ. εκλογές, Συνέδριο ΚΚΕ.

Ξέρουμε, και ξέρει και ο ίδιος πόσο τον τίμησε το Κόμμα, πόσο ψηλά τον ανέβασε, εκείνος όμως καταστρατηγεί το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τις βασικές μας αρχές, όπως την πειθαρχία, τη συλλογικότητα, την εσωκομματική δημοκρατία.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο σ. δεν μπορεί να έχει τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ και προτείνεται η διαγραφή του από την ΚΟΒ.

Αθήνα, 19.10.2000»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ