Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Τρέχει» τα 14 μέτρα και ... ΣΔΙΤ

Με την προώθηση των 14 μέτρων υπέρ των μεγαλοξενοδόχων, αλλά και την πριμοδότηση των «Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΣΔΙΤ) στον τουρισμό, προχωρεί η νέα ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής υπέρ του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων που καταβάλλεται στους δήμους, στο 0,5% από 2%, αναμένει την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών. Την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τη λειτουργική «τακτοποίηση» των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και για τις πισίνες, ώστε να νομιμοποιηθούν οι αυθαιρεσίες των ξενοδόχων.

Ο υπουργός ζήτησε από τους ξενοδόχους ...καλύτερες τιμές για τον εσωτερικό τουρισμό, εξαντλώντας έτσι την κυβερνητική «ευαισθησία» για την οικονομική στενότητα των δοκιμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Εμφαση έδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης των ΣΔΙΤ, λέγοντας ότι δεν είναι ανάγκη να περάσουν μέσα από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να γίνει περισσότερο σαφής. Το σίγουρο είναι ότι ωθείται σε νέες διαστάσεις το ξεπούλημα της δημόσιας τουριστικής περιουσίας.

Επίσης: Η προβολή της χώρας, που προσφέρει εξαιρετική υπηρεσία στους επιχειρηματίες του τουρισμού, αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ με αύξηση κατά 50% από πέρσι. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα μετατραπεί σε Τουριστικό Επιμελητήριο, με συμμετοχή των επιχειρήσεων που σηματοδοτούνται από το υπουργείο. Οι τοπικές ενώσεις ξενοδόχων θα μπορούν να συστήνουν «Εταιρείες Περιβαλλοντικής Διαχείρισης». Τα πάγια θα καλύπτονται από το υπουργείο και στόχος είναι να μαζεύουν τα ...σκουπίδια από τις τουριστικές μονάδες για να «ελαφρύνουν» και τους δήμους που χάνουν τα τέλη. Ο ίδιος ο υπουργός εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα εκμεταλλευτεί κάποια ένωση τη ρύθμιση!

Η λειτουργία των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ θα αλλάξει, στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους. Θα ανοίξουν νέα γραφεία, για το 2009 σε Ουκρανία, Πολωνία, Ινδία και Νότια Αφρική. Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ θα υλοποιηθούν τρία ακόμη υποπρογράμματα, για νέους, για ΑμΕΑ και για ...πυρόπληκτους. Στόχο έχουν την ενίσχυση των ξενοδόχων και κυρίως τη βελτίωση της κυβερνητικής εικόνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ