Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Στη δουλειά τους επιστρέφουν οι απολυμένοι εργάτες

Από την περιφρούρηση της απεργίας στον «Κατσέλη»
Από την περιφρούρηση της απεργίας στον «Κατσέλη»
Να δεσμευτεί για την ανάκληση όλων των απολύσεων που έκανε στα τέλη του Γενάρη ανάγκασε την εργοδοσία ο αγώνας των εργαζομένων στον «Κατσέλη». Σε συνάντηση που είχε με το επιχειρησιακό σωματείο, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι οι τρεις από τους απολυμένους θα επαναπροσληφθούν άμεσα, ενώ αντίστοιχα θα δρομολογηθεί η επιστροφή στη δουλειά και για τους άλλους δύο. Η εργοδοσία δεσμεύτηκε ακόμα ότι δε θα γίνει μείωση προσωπικού μέσα στο 2009.

Τα αποτελέσματα που καταγράφει ο αγώνας των εργαζομένων στον «Κατσέλη» επιβεβαιώνουν ότι η οργανωμένη και συλλογική πάλη είναι μονόδρομος συνολικά για την εργατική τάξη, ιδιαίτερα μπροστά στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που εξαπολύει το κεφάλαιο, επιδιώκοντας να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης σ' εκείνους που δε φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη.

Το ίδιο αναγκαία είναι η ενίσχυση της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας των εργαζομένων, τη σημασία της οποίας ανέδειξε η έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξαν πλήθος ταξικών συνδικάτων και εργαζομένων από άλλους κλάδους, το ΠΑΜΕ, στην πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στον «Κατσέλη». Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η σημαντική απόφαση που πήραν σε πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση, για την ένταξη του επιχειρησιακού τους σωματείου στη δύναμη της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ