Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ
Καταγγέλλεται ο ανιστόρητος αντικομμουνισμός

Τη νέα προκλητική ενέργεια του ελεγχόμενου από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ Σωματείου «Λαζαρέτο», που ζητά να απομακρυνθεί η μαρμάρινη πλάκα του ΚΚΕ στο Λαζαρέτο και να εφαρμοστεί η απόφαση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που ακυρώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας να παραχωρηθεί χώρος στον ιστορικό τόπο του Λαζαρέτο για ανέγερση μνημείου προς τιμή των νεκρών κομμουνιστών αγωνιστών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

«Με τη λυσσαλέα αυτή επίθεσή τους στο ΚΚΕ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, προσπαθούν να χτυπήσουν τα ιδανικά και τα πιστεύω των μελών και στελεχών του Κόμματός μας». Αλλά, ξεκαθαρίζεται, στο δρόμο που χάραξαν οι κομμουνιστές αγωνιστές στο Λαζαρέτο, αρνούμενοι να υπογράψουν δήλωση μετανοίας και υποταγής, «τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ δεν πρόκειται να προσκυνήσουν, ούτε να συμβιβαστούν με την εκμετάλλευση και την αδικία». Η ΝΕ Κέρκυρας δηλώνει ότι το ΚΚΕ δε θα κάνει πίσω. Θα τιμήσει τα μέλη και στελέχη του που εκτελέστηκαν στο Λαζαρέτο και με μνημείο. Θα συνεχίσει να είναι μπροστάρης στους αγώνες του λαού για μια Ελλάδα ελεύθερη από τα δεσμά της εξάρτησης. Στην πάλη για τη Λαϊκή Οικονομία και Λαϊκή Εξουσία, για το Σοσιαλισμό.

Τέλος, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να βγάλουν συμπεράσματα από τις επιλογές των ηγεσιών του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό και την προσπάθειά τους να φιμώσουν το ΚΚΕ και τις ιδέες του, που αποτελούν σήμερα τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ