Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ
«Ευχαριστήρια» σε Καραμανλή και Παπανδρέου

Πανομοιότυπες ευχαριστήριες επιστολές στους Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, που ως γνωστόν περιλαμβάνονται στους ένθερμους υποστηρικτές του, απέστειλε χτες ο Μπ. Ομπάμα.

Απαντώντας στις «θερμές» επιστολές που του είχαν αποστείλει ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εκλογή του, ο Αμερικανός πρόεδρος αφού ανταποδίδει τις αβρότητες, τους ζητά στενότερη συνεργασία.

Στην επιστολή προς τον Κ. Καραμανλή, που το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε να δώσει ολόκληρη στη δημοσιότητα, ο Μπ. Ομπάμα σημειώνει ότι «έχουμε ενώπιόν μας ένα εύρος προκλήσεων για τις οποίες πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η από κοινού δράση». Στη συνέχεια αναφέρει ότι «έχουμε επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες, στις οποίες, αν ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα, μπορούμε να προωθήσουμε τους στόχους της Συμμαχίας μας». Καταλήγοντας εκφράζει την πεποίθησή του «ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με πνεύμα ειρήνης και φιλίας προς την οικοδόμηση ενός πιο ασφαλούς κόσμου κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών. Προσβλέπω στη συνεργασία μας προς αυτή την κατεύθυνση και την προώθηση καλών σχέσεων μεταξύ των κρατών μας».

Παπανδρέου - Σπέκχαρντ

Στον Γ. Παπανδρέου την επιστολή επέδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης που είχε μαζί του. Με τη συγκεκριμένη επιστολή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαριστεί τον Γ. Παπανδρέου «για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που του έστειλε όταν εξελέγη».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρέσβης, μεταφέροντας τις θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στη συζήτησή του με τον Γ. Παπανδρέου, ανέπτυξε τη νέα προσέγγιση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και έδειξε ...ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και το ρόλο του στη Μέση Ανατολή, στο Ιράν, αλλά και στις πρωτοβουλίες του στο Πακιστάν και την Ινδία, για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας». Το «ενδιαφέρον» του Αμερικανού αξιωματούχου έγκειται στο γεγονός ότι η «Σοσιαλιστική Διεθνής» έχει υιοθετήσει πλήρως την ιμπεριαλιστική στρατηγική για την περιοχή, την οποία κορυφαία στελέχη της, όπως ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ και αντιπρόεδρος της Εχούντ Μπάρακ, εφάρμοσαν κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Γάζα.

Στη συνέχεια, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αυστραλίας Τζ. Νιούμαν στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τις καθημερινές επαφές και συναντήσεις ο Αμερικανός πρέσβης(2016-11-09 00:00:00.0)
ΗΠΑ (2)(2009-02-20 00:00:00.0)
Πλασιέ(2008-11-26 00:00:00.0)
Αγωνιστική υποδοχή στον Αμερικανό πρέσβη(2008-11-19 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη(2008-10-01 00:00:00.0)
Αμερικανική προεκλογική «συμπάθεια»(2008-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ