Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κριτική στον τρόπο διαχείρισης...

Eurokinissi

Αίτημα για πρόωρες εκλογές και διαχειριστική κριτική. Τα στοιχεία αυτά χαρακτήρισαν την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, χτες στη Βουλή που πυροδότησε και τον - αναμενόμενο - δικομματικό καυγά.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος προς την ΝΔ, «η χειρότερη λύση για τον τόπο είναι να παραμείνετε στην εξουσία. Η χώρα δεν έχει κόστος από τις εκλογές». Συνέχισε, λέγοντας «μη μας μιλάτε για ανευθυνότητα, όταν μιλάμε για εκλογές. Εσείς δεν πήγατε τη χώρα, εν μέσω πυρκαγιών, το 2007, σε εκλογές, για να κάνετε τι; Να καταρτίσετε έναν προϋπολογισμό, που δεν μπορέσατε δύο χρόνια να καταρτίσετε. Αυτή είναι η υπευθυνότητά σας, κ. Καραμανλή».

Οσον αφορά την κριτική του στην κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού. Ενδεικτικά, τόνισε ότι «εθνικό σχέδιο δεν έχετε. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι υπουργοί σας και κορυφαία σας στελέχη. Για τη σοβαρότητά σας, δεν έχετε ακόμα πείσει ούτε τους δικούς σας βουλευτές. Το μόνο για το οποίο έχετε πείσει είναι ότι έχετε σχέδιο μικροκομματικό. Ενα σχέδιο προεκλογικής και πελατειακής σπατάλης, εις βάρος του ελληνικού λαού». Ο Γ. Παπανδρέου συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «στη Ρηγίλλης, βιαστικά καταρτίζουν τις λίστες ρουσφετολογικών προσλήψεων. Το ξέρουν πολύ καλά οι βουλευτές σας, που διαγκωνίζονται για το μερίδιο της πίτας των 60.000 ρουσφετολογικών προσωρινών προσλήψεων στο Δημόσιο, για να εξαγοράσουν συνειδήσεις νέων ανθρώπων, με μια μπουκιά ψωμί, τα λεγόμενα STAGE, παίζοντας με τον πόνο των νέων, με την ανεργία τους».

Σε επίπεδο προγράμματος, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις θέσεις της ΝΔ «προεκλογικά ημίμετρα προσαρμογής στην ίδια πολιτική σας των τελευταίων πέντε ετών. Στα πέντε σας χρόνια, καταφέρατε να βρεθούμε ανοχύρωτοι ως χώρα, απροστάτευτοι ως πολίτες, μπροστά στη διεθνή κρίση». Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ για «παχυλούς μισθούς, ρουσφετολογικές προσλήψεις, χαριστικές αποφάσεις για τους ισχυρούς, διαφημιστικές καμπάνιες, αδιαφανείς σπατάλες για "ημέτερους" και ναι, πολλές επιτροπές για τους "ημέτερους"». Παράλληλα, συνέστησε πολιτική ...αξιοπιστίας απέναντι στις κατευθύνσεις της ΕΕ, σημειώνοντας πως «το ξέρουν και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πόσο αξιόπιστοι είσαστε. Ξέρουν καλά ότι, άλλα τους λέτε στον προϋπολογισμό, άλλα λέτε δημοσίως και, άλλα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που τους δώσατε. Δεν πείθετε ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά ακόμα και την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδας, που φαίνεται να αμφισβητεί αυτό το πρόγραμμά σας». Οσον αφορά τα κοινοτικά κονδύλια, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «δύο χρόνια, μετά την έναρξη του ΕΣΠΑ, των Κοινοτικών Προγραμμάτων, και ούτε ένα ευρώ δεν έχει απορροφηθεί. Μηδενική απορρόφηση του προγράμματος του ΕΣΠΑ, των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δύο χρόνια μετά την έναρξή του!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ