Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για να μην ξεχνιόμαστε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πόσο θράσος μπορεί να έχουν; Ο λόγος για τα ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας) που την περασμένη Τρίτη παρουσίασαν την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αρχείων του ΚΚΕ για την περίοδο 1946 - '49, δηλαδή για την πάλη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Είναι γνωστό βέβαια ότι τα αρχεία αυτά του ΚΚΕ, κλάπηκαν από τους αναθεωρητές - οπορτουνιστές του λεγόμενου «ΚΚΕ εσωτερικού» το 1968 και έγιναν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Τα αρχεία αυτά δεν τους ανήκουν. Αλλωστε, αυτές οι δυνάμεις εχθρεύονται την αντιιμπεριαλιστική πάλη, ζήτημα που φαίνεται και από το γεγονός ότι για την ψηφιοποίηση των αρχείων τα ΑΣΚΙ χρηματοδοτήθηκαν κατά 80% από το κοινοτικό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και κατά 20% από εθνικούς πόρους. Παρουσιάζουν, δηλαδή, την αντιιμπεριαλιστική δράση με χρήμα δοσμένο από τους ιμπεριαλιστές...

Αλλωστε, επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία από τις ίδιες τους τις δυνάμεις ότι αυτοί που σήμερα κομπάζουν επειδή έχουν στα χέρια τους (με το συγκεκριμένο τρόπο που τα απέκτησαν, γιατί δεν τους ανήκουν), μέρος του αρχείου του ΚΚΕ, εχθρεύονται το ΚΚΕ, την αντιιμπεριαλιστική πάλη, την ένοπλη ταξική πάλη, το σοσιαλισμό. Εχθρεύονται, δηλαδή, τον ίδιο το Δημοκρατικό Στρατό, την πάλη του, τους νεκρούς του. Οπως και εχθρεύονται τη σημερινή ανάπτυξη του κινήματος και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βάζουν αναχώματα, για να μην εκφραστεί η πάλη του λαού και της νεολαίας σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Και αξιοποιούν το αρχείο που αφορά στη δράση του ΔΣΕ, ακριβώς για να χτυπήσουν το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ