Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΑ
Πρωτοβουλία για την ανασύνταξη του κινήματος

Η ανάγκη ανασύνταξης του αγροτικού κινήματος στην Αρκαδία με τη δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων, με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης συζήτησης που διοργάνωσε η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ προχτές το βράδυ, στον Φιλοτεχνικό Ομιλο Τρίπολης.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κεντρικός ομιλητής, Δημήτρης Κολοβός, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, «από το ξαναζωντάνεμα των αγροτικών συλλόγων με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ και ταυτόχρονη αποδυνάμωση του αγροτοπατερισμού θα εξαρτηθεί η προοπτική και η αποτελεσματικότητα της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς το επόμενο διάστημα» και πρόσθεσε αναφορικά με το υποτιθέμενο μπλόκο που οργάνωσαν - κατά βάση - οι Ενώσεις της Πελοποννήσου στον Ισθμό της Κορίνθου και διήρκεσε μόλις μιάμιση μέρα:

«Ποιος ήταν ο ρόλος των Ενώσεων, των Ομάδων Παραγωγών στην κινητοποίηση που έκαναν στην Κόρινθο; Οργανωμένα και καλά σχεδιασμένα παίξανε το ρόλο του Δούρειου Ιππου για το σπάσιμο των μπλόκων της αγωνιζόμενης αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα. Οι αγροτοπατέρες συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και οι ΣΥΝακόλουθοί τους έγιναν "λαγοί" πριν καν τους δεχτεί ο υπουργός και τους τάξει ψίχουλα. Τόλμησαν μάλιστα να καταγγείλουν όσους αντέδρασαν σε αυτό τους το ξεπούλημα ότι δεν είναι αγρότες».

Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων καθώς και τοποθετήσεων των αγροτών που παραβρέθηκαν, με κυρίαρχη πρόταση τη δημιουργία Παναρκαδικού Αγροτικού Συλλόγου, στο αμέσως επόμενο διάστημα, που θα υπερασπίζεται με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ(2009-02-03 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση στην Τρίπολη(2004-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ