Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αστυνομικοί παραπέμπουν σε δίκη τον «Ριζοσπάστη», στελέχη του ΚΚΕ και τις εφημερίδες «Καθημερινά Νέα» και «Αρκαδικά Νέα»

Σε συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Φλεβάρη στο δικαστήριο της Τρίπολης, όπου θα εκδικαστεί μήνυση αστυνομικών κατά στελεχών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του «Ρ» και τοπικών εφημερίδων, καλεί, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αρκαδίας του Κόμματος για περιστατικό αστυνομικής βίας τον Ιούνη του 2007

Στη δίωξη της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και στην προσπάθεια φίμωσης του Τύπου, όταν αυτός αναδεικνύει κρούσματα αστυνομικής βίας, στοχεύει η μήνυση που κατέθεσαν δύο άνδρες της Ασφάλειας Τρίπολης σε βάρος στελεχών του Κόμματος, της ΚΝΕ, του «Ριζοσπάστη», καθώς και των τοπικών εφημερίδων «Καθημερινά Νέα» και «Αρκαδικά Νέα».

Οι δύο άνδρες της Ασφάλειας, με αφορμή την ύπαρξη και δημοσίευση στον Τύπο ανακοίνωσης της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, η οποία κατήγγειλε ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο σταθμό του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη, το βράδυ της Τρίτης της 26ης Ιούνη του 2007, κατέθεσαν μήνυση με την κατηγορία της «Συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου και απλή κατ' εξακολούθηση και μη». Οπως επισημαίνεται στη μήνυση: «Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στην Τρίπολη στις 27, 28, 29 - 6 - 2007 και στις 1-7-2007 ισχυρίστηκαν και διέδωσαν για κάποιον άλλον γεγονότα ψευδή, που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτού αν και γνώριζαν την αναλήθειά τους...».

Ωστόσο, τότε, όπως είχε καταγγείλει η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά, με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, χωρίς καν να επιδείξουν την ιδιότητά τους, απαίτησαν από δύο στελέχη της ΚΝΕ τα στοιχεία ταυτότητάς τους την ώρα που περίμεναν το λεωφορείο, στην καφετέρια του σταθμού. Οπως κατήγγειλε η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, έφτασαν στο σημείο να σύρουν βίαια το στέλεχος της ΚΝΕ στο υπόγειο του ΚΤΕΛ, στις τουαλέτες, χτυπώντας και βρίζοντάς τον με ακατονόμαστες εκφράσεις. Αυτά τα περιστατικά κατέγραψε ο «Ρ» σε ρεπορτάζ ως είχε υποχρέωση να κάνει, γι' αυτό και διώκεται, όπως και οι άλλες εφημερίδες.

Η μήνυση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση πλήθους μαζικών φορέων και οργανώσεων, που με ανακοινώσεις τους τάσσονται στο πλευρό των διωκόμενων και απαιτούν την άμεση απόσυρση των κατηγοριών. Το δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 12 Φλεβάρη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης, όπου η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στις 9 το πρωί.

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ χαιρετίζει «το κύμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους και καταδίκης της προσπάθειας τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης. Ηδη, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, σωματεία της ΔΕΗ και άλλοι μαζικοί φορείς έχουν δημόσια τοποθετηθεί, ενάντια στις διώξεις».

Στη συνέχεια, σημειώνει πως «είναι γελασμένοι οι μηνυτές, αν νομίζουν ότι με ασφαλίτικες μεθοδεύσεις και τρομοκρατία θα περιορίσουν το κύμα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας που ξεσηκώνεται. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η στάση των ανδρών της Ασφάλειας, που ενώ στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, δήλωσαν ότι ανακαλούν τις μηνύσεις και τις αγωγές, αυτό δεν έχει γίνει, αφού ακολουθούν παρελκυστική τακτική. Είναι γελασμένοι αν θεωρούν την υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ σαν αδυναμία. Θα εκπλαγούν οδυνηρά και στην αίθουσα του Δικαστηρίου στις 12 Φλεβάρη και συνολικά μέσα από τη δράση του λαϊκού κινήματος».

«Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίζουμε ούτε τη γάτα ούτε το ποντίκι. Πολιτικά θέλουμε να υπάρξει πολιτική καταδίκη των υπευθύνων, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα στελέχη μας και το κίνημα ακόμα και με μηνύσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγοντας τονίζεται: «Η 90χρονη ηρωική ιστορία του ΚΚΕ φαίνεται δεν έχει διδάξει τίποτα τους μηνυτές και όσους κρύβονται πίσω από αυτούς. Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και τα στελέχη τους δεν πτοούνται, δεν τρομοκρατούνται».

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, με ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει τη δίωξη σε βάρος πολιτικών και συνδικαλιστικών στελεχών του Ν. Αρκαδίας του ΚΚΕ, σε βάρος των εκδοτών των εφημερίδων "Καθημερινά Νέα" και "Ριζοσπάστης" μετά από μήνυση των αστυνομικών Ματζαβίου Δημητρίου και Κούβελα Γεωργίου.

Επειδή έκαναν το αυτονόητο κατήγγειλαν κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που έγινε στο Νομό σε βάρος δύο νεολαίων στις 26 Ιούνη του 2007. Αν επικρατήσουν τέτοιες λογικές, τα συνδικαλιστικά όργανα, οι εκδότες των δύο εφημερίδων θα πρέπει να διώκονται καθημερινά για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού καταγγέλλουν εργοδοτικές και άλλες αυθαιρεσίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους άλλους μαζικούς φορείς να ορθώσουν τείχος υπεράσπισης των λαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξετάζεται και το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων(2021-03-10 00:00:00.0)
Περιοδείες σε χώρους ενστόλων(2020-02-26 00:00:00.0)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΑ(2010-07-27 00:00:00.0)
Απέσυρε τη μήνυση(2004-11-11 00:00:00.0)
Νέα τρομοκρατική δίωξη(2001-03-30 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη(1997-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ