Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συντηρεί την εκλογολογία, επιμένει για «συναίνεση»

Συντηρεί η κυβέρνηση το κλίμα της αποπροσανατολιστικής εκλογολογίας, ορίζοντας ως πεδίο αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ το πότε και με ποιο εκλογικό νόμο θα γίνουν. Στο ενδιάμεσο επιμένει να ζητά «συναίνεση» ώστε να περάσουν οι πιο αντεργατικές κι αντιλαϊκές πολιτικές.

Μιλώντας χτες στους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, και απαντώντας στο αίτημα Παπανδρέου για εκλογές μέχρι τον Ιούνη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «άκρατη εκλογολογία». Βέβαια όταν του υπενθύμισαν ότι στελέχη της ΝΔ (Παυλόπουλος, Μπακογιάννη, Ζαγορίτης) έφτασαν να θέτουν ζήτημα εσπευσμένης εφαρμογής του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου (νοθεύει παραπέρα το αποτέλεσμα της κάλπης, χαρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα), τότε θυμήθηκε κι αυτός να μιλήσει περί εκλογών: «Αυτό το νόμο τον θεωρούμε ούτως ή άλλως τον καταλληλότερο και γι' αυτό τον ψηφίσαμε. (...) Ασφαλώς θα ήταν καλύτερο να ισχύσει στις επόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ φέρει την ευθύνη τού να λέει πάλι όχι. Δε θέλει σταθερές κυβερνήσεις». Προφανώς εννοούσε κυβερνήσεις που να εφαρμόζουν σταθερά και με κοινοβουλευτική πλειοψηφία την πολιτική που συμφέρει στα μονοπώλια.

Και επειδή στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής, η κυβέρνηση ζητά «συναίνεση» από τα άλλα κόμματα, ώστε να ξεπεραστούν οι αυξανόμενες λαϊκές αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χθες ότι αν αρνηθούν αυτή τη «συναίνεση», «φέρουν ακέραια την ευθύνη της άρνησής τους να συμμετάσχουν ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην κοινή προσπάθεια (...) αυτό δε με εκπλήττει πλέον. Διότι το ΠΑΣΟΚ και τα περισσότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν μάθει και έχουν συνηθίσει τον ελληνικό λαό να λένε όλο όχι».

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις συναντήσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. με στελέχη της ΝΔ (πρόσφατα με το Ν. Καραχάλιο), απάντησε ότι δε συζητά τις δραστηριότητες άλλων κομμάτων κι ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε στον Καραχάλιο πως διαθέτει τα προσόντα για ευρωβουλευτής. Ωστόσο, του συνέστησε να συζητήσει πρώτα με τη ΝΔ και εάν σε ένα μήνα έχει αποδεσμευτεί από τη Ρηγίλλης, να συζητήσουν την τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. Επόμενη συνάντηση στα μέσα Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ