Κυριακή 8 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Κοσιώνης
Παναγιώτης Κοσιώνης
2 Φωτ.

Στη μνήμη των συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ που παρότι πέθαναν θα είναι πάντα ανάμεσα μας, προσφέρω για το αρχείο του Κόμματος 100 ευρώ στην ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Νικητίδου

* Επίσης, στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ τον οποίο θαύμαζε και θαυμάζει μέχρι και σήμερα, μια φίλη δίνει 100 ευρώ στο Κόμμα που πίστευε και αγωνίστηκε στις γραμμές του μέχρι τα τελευταία του.

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Λίτσα και η οικογένειά του, προσφέρουν, μέσω ΚΟ Αχαγιάς, 500 ευρώ για την ολοκλήρωση των γραφείων της ΕΠ Πελοποννήσου και 500 ευρώ για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το ιστορικό αρχείο του Κόμματος.

Κλείνοντας ένας χρόνος από το θάνατο του σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 15.2.09, το μνημόσυνό του.

***

2 φωτ.

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Γαζής) από το Λεοντάρι Καρδίτσας, που σαν ΕΛΑΣίτης στα χρόνια της Κατοχής πολέμησε τους Γερμανοϊταλούς κατακτητές, ανταμείφτηκε, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, με απάνθρωπα βασανιστήρια από το καθεστώς που επέβαλαν οι Αγγλο-αμερικάνοι στη χώρα μας. Ετσι υποχρεώθηκε να πάρει ξανά το δρόμο του βουνού, συγκροτώντας στην περιοχή μας τη θρυλική ταξιαρχία ιππικού του Δημοκρατικού Στρατού( 1946-49), όπου σαν διοικητής επιλαρχίας με το ψευδώνυμο «Γαζής» έπεσε πολεμώντας στη μάχη Τομπρούζι Παλαμά Καρδίτσας.

Κώστας Καραπατάκης
Κώστας Καραπατάκης
Στη μνήμη του Αδελφού μου ΠΕΡΙΚΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Γαζή), καθώς επίσης του άντρα μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, αντιστασιακού και αξιωματικού του Δημοκρατικού Στρατού, που έφυγε από τη ζωή, προσφέρω για τα 90χρονα του ΚΚΕ και για το Αρχείο του Κόμματος 150 ευρώ.

Ολυμπία Οικονόμου-Τριανταφύλλου

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ(Αλέκου Ψηλορείτη), αναπληρωματικού μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Ρουμανία το Νοέμβρη του 1967, προσφέρουμε 250 ευρώ μέσω ΚΟ Αγίου Νικολάου Αχαρνών της Α' Αθήνας, για το κτίριο του ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ.

Ευ. Αγγουράκη

Γ. Κρέσσου

Μπ. Αγγουράκης

***

Στη μνήμη του ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ Γ. και ΜΠΑΖΩΝΗ ΔΗΜ. προσφέρω για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ 500 ευρώ στην ΚΟΑ.

Κωτίδης Ι.

***

2 φωτ.

Στις 25 Νοέμβρη του 2008 είχαμε 18 χρόνια από τότε που μας άφησε ο πατέρας μας, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, από το Δροσάτο Κιλκίς, μαχητής του ΔΣΕ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, πιστός στα ιδανικά του Κόμματος. Τραυματίστηκε, νοσηλεύτηκε στο Μπούλκες, από εκεί έφυγε στην ΕΣΣΔ, στην Τασκένδη. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1964, όπου του είχαν αφαιρέσει την ιθαγένειά του. Από το 1967 ως την πτώση της Χούντας καλούνταν απ' την αστυνομία να δίνει παρών.

Στις 10 Φλεβάρη κάνουμε το χρόνο της μητέρας μου, ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ. Στα μαύρα χρόνια της Δεξιάς την είχαν εξορίσει στα ξερονήσια (Ανάφη) γιατί δεν πρόδιδε το σύζυγό της. Πιστή πάντα στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι την τελευταία της πνοή.

Στη μνήμη τους, ο Παναγιωτίδης Τάκης και η νύφη τους Πασχαλίτσα από το Δροσάτο, προσφέρουν 50 ευρώ για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του Κόμματος.

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των σ/φων ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ και ΦΕΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, μελών της ΚΕ και για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ προσφέρω, μέσω ΚΟ Χολαργού, 60 ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Μπίμπης

***

Η σ. Αγγέλα Πιλιτσοπούλου στη μνήμη του συζύγου της, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΙΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ και της ξαδέλφης της, ΕΛΛΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, προσφέρει 250 ευρώ για το αρχείο του Κόμματος.

* Επίσης στη μνήμη των γονιών της ΜΑΡΙΝΑΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ προσφέρει 250 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

***

Η Σοφία Βλάχου, στη μνήμη των γονιών της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΑΙΜΙΛΙΑΣ προσφέρει για το Αρχείο του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης

***

2 φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΟΜΠΙΛΙΑΣ (1915-81) γεννήθηκε στο Μοσχάτο Καρδίτσας (Βλάσδο). Σ' όλη του τη ζωή εργάστηκε σκληρά για να επιβιώσει η οικογένειά του και τα τέσσερα παιδιά του. Για την κοινωνική του δράση την περίοδο του εμφυλίου, αυτός και η γυναίκα του, Στυλιανή, κλείστηκαν για 13 μήνες στις φυλακές Λάρισας χωρίς δίκη. Μετά το δικαστήριο οδηγήθηκε στη Γιούρα, ενώ η γυναίκα του στο Τρίκερι. Στη Γιούρα έμεινε 5 χρόνια και άλλους 8 μήνες στις φυλακές του Βόλου. Το 1951 τερματίστηκε η εξορία και τα βασανιστήρια. Ωστόσο, το καθεστώς της μισαλλοδοξίας που επικρατούσε, συνέχισε να τον διώκει για τις δημοκρατικές του αντιλήψεις και ιδέες. Ομως παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, την κοινωνική απομόνωση που επιδίωκε η εξουσία, ο Γιάννης και η Στυλιανή, στάθηκαν ακλόνητοι, μεγάλωσαν τα παιδιά τους με τις ιδέες για μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμετάλλευση και αδικίες.

Χαρίλαος Φλωράκης
Χαρίλαος Φλωράκης
Στη μνήμη τους η κόρη τους Ελένη Κορομπίλια - Τιουτσιουρή προσφέρει 200 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου.

***

φωτ.

Η οικογένεια Θανάση Κυρίτση από τα Καλυβάκια Καρδίτσας στη μνήμη του γιου τους ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, μέλους του Ν.Σ. Καρδίτσας της ΚΝΕ, που χάθηκε πρόωρα, προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟΒ Παλαμά και 50 ευρώ στη Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου.

***

φωτ.

O ΘΩΜΑΣ ΠΡΑΠΑΣ γεννήθηκε το 1915 στον Παλαμά Καρδίτσας. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1935 και ως την 1η Σεπτέμβρη του 2006 που πέθανε, παρέμεινε πιστός στη θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε, συνολικά, 18 χρόνια.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χρυσάνθη, προσφέρει στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης 50 ευρώ στην ΚΟΒ Παλαμά και 50 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

***

3 φωτ.

Οι γονείς μας ΜΙΧΑΛΗΣ και ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΠΝΙΑ απ' τη Σέκλιζα (Καλλίθηρο) Καρδίτσας αγωνίστηκαν σ' όλη τους τη ζωή στο πλευρό του ΚΚΕ, για τα ιδανικά και τις αξίες του. Η αδελφή μας ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΠΝΙΑ, μαχήτρια του ΔΣΕ, έδωσε τη ζωή της γι' αυτές τις αξίες.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ΚΟΒ Εκπαιδευτικών της ΝΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του Κόμματος.

Ανδρομάχη Σιώκου, Νίκη Παππά, Ναυσικά Καπνιά

***

φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου, ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥΚΕΡΗ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η σύζυγός του, Στέλλα Σούκερη.

***

Στη μνήμη του εγγονού μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ του Ιωάννου, των αγωνιστών όλων των λαϊκών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης.

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στη μνήμη των γονιών μου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ και ΙΩΑΝΝΟΥ- ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ απ' τη Στεμνίτσα Αρκαδίας. Πολέμησε από το 1909 έως το 1922 στη Μ. Ασία. Παντρεύτηκε και έζησε στον Κυνηγού Πυλίας Μεσσηνίας, πολέμησε σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες, κατά διαστήματα. Μπήκε από τους πρώτους στην απελευθερωμένη Θεσσαλονίκη.

Ο ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Ιωάννου (χωροφύλακας) οργανώθηκε από τους πρώτους στον ΕΛΑΣ μετά την κατάρρευση του Ελληνοαλβανικού Μετώπου.

Ο ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ιωάννη. Βασανίστηκε ο ίδιος και η γυναίκα του Γεωργία και έχασαν το μονάκριβο μωρό τους 6 μηνών(τους το αποστέρησαν 15 ώρες και κάψανε το πατρικό σπίτι γιατί τα παιδιά τους ήταν αγωνιστές).

Επίσης στη μνήμη των συγχωριανών ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ του Σπύρου(Καπορένας), ο νεότερος Ελασίτης ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Κοντάκος) από τη Χωματάδα και όλων όσων πολέμησαν, βασανίστηκαν, εκτοπίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά αυτού του τόπου. Πιστοί μέχρι την τελευταία πνοή τους, στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Προσφέρουμε 150 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χολαργού

Γεωργία και Δημήτρης Καραμπάτσος

***

Στη μνήμη του αδερφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
Σταύρος Μπαγδατόγλου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του φίλου και οπαδού του ΚΚΕ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΗ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χαΐδαρίου.

Κώστας Πατρώνης

***

Για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο της γυναίκας του, ΞΕΝΗΣ, και στη μνήμη των ηρώων γονιών του ΘΑΝΑΣΗ (δασκάλου), της μητέρας του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, που στις δύσκολες μέρες μεγάλωσε 7 παιδιά. Καθώς και στη μνήμη των αδελφών του ΓΙΩΤΑΣ (δασκάλας), ΦΡΟΣΩΣ, ΝΙΚΟΥ (αντάρτη του ΕΛΑΣ - μαχητή του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο σε όλη τη διάρκειά του), της ΒΑΣΩΣ, της ΓΩΓΩΣ (δασκάλας) - όλες αγωνίστριες του ΕΑΜ, του γαμπρού του ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πανάγου, Ακροναυπλιώτη αντιπροσώπου της Κυβέρνησης του Βουνού για την Πελοπόννησο), που δολοφονήθηκε τον Μάη του '49 στα Σωτηριάνικα του Ταΰγετου στις εκκαθαριστικές του κυβερνητικού στρατού. Επίσης, στους συντρόφους του από το χωριό του Κατσαρού της Ηλείας ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΕΤΗ, ΝΙΟΝΙΟΥ και ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΚΩΣΤΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΙΤΣΑ, ΠΑΝΟΥ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (Τζαμαριά) που έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά του λαού μας πολεμώντας μέσα από τις γραμμές του ένδοξου ΔΣΕ, και σε όλους του σ/φους που έπεσαν για τη λευτεριά και την προκοπή του λαού μας, προσφέρουμε σαν 3η δόση 50 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας μέσω ΚΟΒ Πύργου.

Ο άντρας, γιος τους κι αδελφός τους, Λάμπης Κυριακόπουλος, τα παιδιά του Θανάσης, Αλεξάνδρα, Κούλα, Γιώργης και τα εγγόνια τους.

***

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και αντί για στεφάνι στο νωπό τάφο του, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ. Σύντροφε, δε λείπεις μόνο στους δικούς σου, στους φίλους, στους συντρόφους, στους χωριανούς σου. Λείπεις στην ευρύτερη κοινωνία της Ηλείας, στους πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους εργάτες, για τα δίκια των οποίων καθημερινά αγωνιζόσουν.

ΠΡΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΡΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
Γιάννης και Αννέτα Ντιντίφα

***

Από τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο της ΜΑΙΡΗΣ και του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΣΙΔΗ, τα παιδιά τους Τζένη και Ελένη προσφέρουν 100 ευρώ για το κτίριο που θα στεγάσει το αρχείο του ΚΚΕ, στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στις 6 του Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΤΑΤΖΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Από μικρός ο μπαρμπα-Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν οι σύντροφοί του στην Καβάλα, εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Τσαγκαράς στο επάγγελμα, έδωσε τη ζωή του για μια δικαιότερη κοινωνία, τη σοσιαλιστική. Για τη δράση του κυνηγήθηκε, εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στη Λήμνο. Στη μνήμη του η γυναίκα του Κίτσα προσφέρει 400 ευρώ στη Νομαρχιακή Οργάνωση Καβάλας για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγες αγαπημένε μου σύντροφε ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, ένας χρόνος πόνος και θλίψη. Εφυγες τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα που είναι αδύνατο να το πιστέψω. Ζεις, είσαι παντού και αυτό μου δίνει κουράγιο να ζήσω και να συνεχίσω αυτό που άφησες.

Στη μνήμη σου προσφέρω 150 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ ανάληψης, στο Κόμμα που αγωνίστηκες ως την τελευταία σου πνοή. Δε θα σε ξεχάσω ποτέ, θα ζεις για πάντα δίπλα μου.

Η σύντροφός σου Ελένη Διαμαντή

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν κιόλας σαράντα μέρες από την ημέρα που έφυγε η πολυαγαπημένη μας μανούλα ΛΑΠΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ - ΑΝΟΥΣΚΑ - σύζυγος του Μαμάντου Λαπουρίδη που εκτελέστηκε στις 23-12-1947. Από τότε φορτώθηκε όλα τα βάρη της πολύτεκνης οικογένειας (έξι μικρά παιδιά σε εκείνες τις μαύρες μέρες του εμφυλίου σπαραγμού). Μεγάλωσε τα παιδιά της, συνέχισε να πιστεύει στα μεγάλα ιδανικά και να αγωνίζεται γι' αυτά.

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στη μνήμη της για τα 90χρονα, το 18ο Συνέδριο και για την ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του Αρχείου του τιμημένου Κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού, 230 ευρώ. Ο γιος της Γιάννης Λαπουρίδης και η γυναίκα του Γεωργία 50 ευρώ, ο μικρός γιος του Γιάννης, που πήρε το όνομα του πατέρα του Μάμαντος με τη γυναίκα του Σιδέρω 100 ευρώ, η μεγάλη κόρη της Αγαθή 20 ευρώ, ο εγγονός της Λαπουρίδης Αναστάσιος 30 ευρώ, ο εγγονός της από τον μεγάλο γιο της Βλαδίμηρος 30 ευρώ και η κόρη της Αγγελική 20 ευρώ.

***

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗΣ γεννήθηκε στο Λάλουκα Αργολίδας το 1931. Πέθανε στις 9 Φλεβάρη 2006. Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ έως το τέλος και στάθηκε δίπλα στο Κόμμα του σε όλες τις δύσκολες στιγμές του. Οσα προβλήματα και αν του δημιούργησαν οι αντίπαλοι του Κόμματος, ποτέ δε λύγισε. Αντίθετα, ριχνόταν με μεγαλύτερο πάθος στη μάχη για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του, προσφέρει 50 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Αργολίδας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η σύζυγός του, Σοφία Αλεξίου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΣΟΦΙΑΣ ΑΦΑΛΗ, που από το θάνατο της πέρασαν 5 χρόνια, και του αδερφού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΦΑΛΗ, κομμουνιστών πιστών στο ΚΚΕ, προσφέρω 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Συκιών Θεσ/νίκης.

ΟΤΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΟΤΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Παναγιώτης Αφαλής

***

Στη μνήμη της μητέρας μου ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ που έφυγε από τη ζωή πριν 6 χρόνια, προσφέρω 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λαχανά, για την ενίσχυση του Κόμματος και τη στέγαση των αρχείων.

Ο γιος της Μακρίδης Νικόλαος (Λάζαρος)

***

ΦΩΤ.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΑΓΚΟΖΙΔΟΥ-ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε το 1931 στο Γερακαριό Κιλκίς από φτωχούς αγρότες. Ηταν δασκάλα στο επάγγελμα και συμμετείχε ενεργά στους κοινωνικοαπελευθερωτικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Για τις ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις της υπέστη τις διώξεις του μετεμφυλιακού καθεστώτος και των συνταγματαρχών. Μέχρι το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στο ΚΚΕ και τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό. Εφυγε από κοντά μας στις 21 Σεπτεμβρίου 2008.

Στη μνήμη της ο σύζυγος της Δημήτρης, τα παιδιά της Γρηγόρης και Ελευθερία, η αδερφή της Στέλλα προσφέρουν στο ΚΚΕ 600 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χρυσού Σερρών.

***

Στη μνήμη των ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ (καπετάν Γιατρού), ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑΣ και ΕΛΙΣΑΒΕΤ και για την παρακαταθήκη αξιών που μας άφησαν, εμείς τα παιδιά τους προσφέρω 1.200 ευρώ για το αρχείο του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Σκοτούσης στη ΝΕ Σερρών.

Τα παιδιά τους

***

2 Φωτ.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη πρόσφεραν για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως τέταρτη δόση, μέσω ΚΟΒ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι. Και από το χωριό Μεσολούρι: ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτ.), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτ.), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑ, ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΥΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΒΗ, καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

ΚΟΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΟΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
* * *

φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, δασκάλου Λαογράφου και στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου, με την ευκαιρία των οχτώ χρόνων από το θάνατο του για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του ΚΚΕ. Η συμβολή του στην οργάνωση του συγκεκριμένου αρχείου θα είναι σημαντική, εφόσον η οικογένειά του, σύμφωνα με την επιθυμία του παρέδωσε όλο το φωτογραφικό υλικό στο Κόμμα. Το υλικό που προέρχεται από φωτογραφίες που τράβηξε στους τόπους εξορίας - Ικαρία - Αγ. Ευστράτιο κλπ. κάτω από δύσκολες και ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες, απαθανατίζοντας έτσι τη ζωή των αγωνιστών στα Κολαστήρια.

Η κόρη του Μαίρη

οι εγγονές του Δήμητρα και Αφροδίτη.

***

Στη μνήμη των γονιών τους και στη μνήμη των συντρόφων της τότε ΚΟΒ Περαίας, ΝΙΖΑΜΗ ΦΩΤΗ, ΡΑΚΚΑ ΜΑΝΩΛΗ, ΔΟΣΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΦΩΤΗ (ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ), ΤΣΟΛΑΚΗ ΚΩΣΤΑ, ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑ προσφέρουν ο Αργύρης Μητράκης 100 ευρώ και ο Μακεδόνης Νίκος 20 ευρώ. Προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του κόμματος και για το κτίριο των Αρχείων του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού Θεσ/κης.

***

φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την 12.2.2008, τότε που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 84 χρόνων, ο σύντροφος ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, αγωνιστής του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Από νεαρή ηλικία, μέχρι το τέλος της ζωής του, αγωνιζόταν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ και για το 18ο Συνέδριό του, 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «902».

***

ΦΩΤ.

Στις 26 του Γενάρη συμπληρώνονται 20 χρόνια που έχασα το σύντροφό μου, τον ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΚΩΣΤΑ. Υπήρξε αγωνιστής, συμμετείχε σ' όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού μας, μέσα από το σύλλογο λογιστών Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και από τις γραμμές του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Για τα 90 χρόνια του Κόμματος, στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ μέσω Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΣΗΣ
Η γυναίκα του Καρακασίδου Μαρία

***

2 ΦΩΤ.

Ο πατέρας μας, ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, από τον Πλάτανο Αλμυρού Μαγνησίας, αγωνιστής του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ Μαγνησίας και κατόπιν μαχητής του ΔΣΕ, όπου και τραυματίστηκε στο πόδι, και με την υποχώρηση στο Γράμμο βρέθηκε στη Ρουμανία, πολιτικός πρόσφυγας. Μέλος του ΚΚΕ και υποστηρικτής του ως το θάνατό του, πριν 8 χρόνια.

Η μητέρα μας ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΑΛΑΝΟΥ, από τη Δροσοπηγή Κόνιτσας, αγωνίστρια του ΔΣΕ που έχασε την αδελφή της Πολυξένη σε μάχη του ΔΣΕ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της που στις 20 Γενάρη κλείνουν δύο χρόνια. Οι γονείς μας αντάμωσαν στη Ρουμανία ως πολιτικοί πρόσφυγες. Εκαναν μια καλή οικογένεια και η σκέψη τους ήταν πάντα στην Ελλάδα και στο λαό μας, με τον πόθο του επαναπατρισμού. Δυστυχώς όμως, αυτός ο πόθος δεν εκπληρώθηκε, παρόλο που είχαν κάνει τις σχετικές αιτήσεις. Πέθαναν και οι δύο στη Ρουμανία, με τη σκέψη πάντα στην Πατρίδα.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ ενόψει του 18ου Συνεδρίου και για το κτίριο που θα στεγάσει τα ιστορικά αρχεία, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Οι κόρες τους: Σοφία Δεσποτοπούλου και Ανθή (Τούλα) Ουγκουριάνου

***

2 ΦΩΤ.

Ο αδερφός μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1920 στη Λάγκα Καστοριάς. Πρωτότοκος από 12 παιδιά της οικογένειας. Μαθητής Γυμνασίου προσχώρησε στην ΟΚΝΕ. Τελείωσε την Ακαδημία Τριπόλεως - δάσκαλος. Συμμετείχε στο αλβανικό μέτωπο στρατιώτης και πριν την υποχώρηση, ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Στο τέλος του 1942 σχημάτισε ομάδα ανταρτών στην περιοχή μας, που σύντομα έγινε συγκρότημα 100 - 120 ανταρτών, που στην πλειοψηφία τους κατάγονταν από το χωριό Νεστόριο και έδρασε κατά των κατακτητών κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους στην περιοχή της Καστοριάς και Βοΐου. Με την ίδρυση του ΕΛΑΣ, έγινε λοχαγός και αγωνίστηκε σε όλο το χώρο της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας κατέφυγε στο Μπούλκες και επέστρεψε το καλοκαίρι του 1946 στο Γράμμο με τους πρώτους αντάρτες. Εγινε ταγματάρχης του ΔΣΕ και συμμετείχε στις μάχες του Γράμμου το 1948 υπεύθυνος τμήματος μετώπου. Σκοτώθηκε στη μάχη της Αριδαίας στις 28/12/ 1948.

ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Ο αδερφός μου ΑΧΙΛΛΕΑΣ Β. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1931 στη Λάγκα Καστοριάς. Στις αρχές του 1948 πήγε εθελοντής αντάρτης στο ΔΣΕ στα τμήματα του Βίτσι. Τραυματίστηκε σε μάχη και μετά την αποθεραπεία του σε νοσοκομείο του ΔΣΕ επανήλθε στα μάχιμα τμήματα. Ξανατραυματίστηκε βαριά στο ύψωμα «Μπίκοβικ» (Καστοριά) και έμεινε ανάπηρος από το δεξί χέρι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πολωνίας όπου και παντρεύτηκε τη Ζωή επίσης αντάρτισσα ανάπηρη. Εργάστηκε εκεί ως το 1983 και επέστρεψε οικογενειακώς στην Ελλάδα το 1984. Πέθανε το 1993.

Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 50 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος και 50 ευρώ στην ΚΟ Νεστορίου.

Γρηγόρης Ριζόπουλος.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του ΚΚΕ και αξιωματικού του ΔΣΕ, προσφέρω στο Κόμμα μας 150 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Πασά Κιόσκι Βέροιας για την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου και για τη στέγαση του Αρχείου του Κόμματος. Στη μνήμη της παλαίμαχης κομμουνίστριας και φίλης ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ, που «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη μονάκριβη κόρη της Γιαννούλα.

Συντροφικά Κωτούζα Φρόσω

***

ΦΩΤ.

Περάσανε δύο χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας γιαγιά, μητέρα και σύζυγος ΣΟΛΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ. Καταγόταν από τον Καβαλάρη Λαγκαδά, από αγωνιστική και δημοκρατική οικογένεια. Βρίσκεται πάντα στις καρδιές και τη σκέψη μας. Δε θα την ξεχάσουμε ποτέ. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο Κόμμα για το οποίο αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΑ και του ΔΣΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης για την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου και την ανέγερση του ιστορικού αρχείου. Ο σύζυγος Αλέκος Σολκίδης και τα παιδιά και τα εγγόνια της.

ΣΠΑΘΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΠΑΘΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑ και ΕΛΕΝΗΣ που έζησαν για τα παιδιά τους και το Κόμμα με μυθική αυταπάρνηση, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, 150 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Τα παιδιά τους Παύλος, Κυριακή και Χρήστος.

***

ΦΩΤ.

Στο σύντροφό μου ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΦΑΣΟΥΛΑ πατέρα και παππού με τη συμπλήρωση 7 χρόνων μετά το θάνατό του προσφέρω στο ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος 100 ευρώ.

Η σύζυγος Κωνσταντίνα Φασουλά

***

φωτ.

Την 1η Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας η σ/σα ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΘΑΡΗ από τη Ν. Πέραμο Καβάλας.

Στη μνήμη της, ο σ/φος της στη ζωή Αναγνώστης Σπαθάρης, τα παιδιά του Φωτεινή και Φώτης και τα εγγόνια του Αναγνώστης και Μαρία προσφέρουν στη ΝΕ Καβάλας 50 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΓΑΖΗΣ)
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΓΑΖΗΣ)

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΡΟΜΠΙΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΟΜΠΙΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΡΟΜΠΙΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΚΟΡΟΜΠΙΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΚΑΠΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΠΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΠΝΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΑΠΝΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΚΑΠΝΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΑΠΝΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΕΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΕΡΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΛΚΙΔΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΛΚΙΔΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΠΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΑΝΟΥΣΚΑ
ΛΑΠΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΑΝΟΥΣΚΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΦΑΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΦΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΑΓΚΟΖΙΔΟΥ - ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΑΓΚΟΖΙΔΟΥ - ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΑΛΑΝΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΑΛΑΝΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2012-05-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2009-05-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2009-02-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2008-02-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2003-10-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2003-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ