Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται ακόμα

«Πώς να Χάσεις τους Φίλους σου»,του Ρόμπερτ Βέιντε.

Η ταινία, χωρίς μεγάλη κριτική διάθεση και πολιτικό σχολιασμό, προσπαθεί να σατιρίσει τα ροζ περιοδικά, τα ροζ σκάνδαλα και τη ροζ δημοσιογραφία. Η ταινία πότε πετυχαίνει τους στόχους της και πότε ενσωματώνεται μέσα σε αυτό που προσπαθεί ή υποτίθεται ότι προσπαθεί να σχολιάσει.

Ωστόσο, έχει μερικές καλές στιγμές οι οποίες βοηθάνε τον σκεπτόμενο θεατή να κάνει συνειρμούς για τα δεκάδες δικά μας ροζ περιοδικά, για τα δικά μας δεκάδες ροζ σκάνδαλα, για τη δική μας ροζ δημοσιογραφία. Τίποτα περισσότερο, βέβαια!

Παίζουν: Σάιμον Πεγκ, Κίρστεν Ντανστ, Μέγκαν Φοξ, Τζεφ Μπρίτζες, Τζίλιαν Αντερσον κ.ά.

«Sukiyaki Western Django»,του Τακάσι Μίκε.

Ενας Αμερικανός «μοβόρος» σκηνοθέτης (Κουέντιν Ταραντίνο), εκτιμώντας το ταλέντο ενός άλλου «μοβόρου» σκηνοθέτη, του Ιάπωνα Τακάσι Μίκε (κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι), οργάνωσαν μια παραγωγή και γύρισαν, ο πρώτος σαν ηθοποιός και συμπαραστάτης και ο δεύτερος σαν δημιουργός, μια ταινία για γενικό χαβαλέ της αποπροσανατολισμένης νεολαίας. Της νεολαίας η οποία πηγαίνει στο cinema για να χτυπήσει τα πόδια της στο πάτωμα, ενώ στην οθόνη τα αίμα τρέχει ποτάμι!

Η ταινία υποτίθεται ότι είναι ένα φουτουριστικό western. Τα ντεκόρ και τα κοστούμια είναι έντονα πολύχρωμα (τριτοκοσμικά), η δράση «επιδεικτική» (σα να παίζεται από κακούς ηθοποιούς), η σκηνοθεσία παιδαριώδης (όπως ο παλιός κακός καουμπόικος κινηματογράφος). Γιατί όλα αυτά; Γιατί τα παιδία (πρέπει να) παίζει! Και παίζοντας να γεμίζουν και τις τσέπες τους, φυσικά!

Παίζουν: Κουέντιν Ταραντίνο, Χιντεάκι Ιτο, Μασανόμπου Αντο, Κοϊσί Σάτο, Γιουσούκε Ισέια.

«Μπολτ»,των Κρις Γουίλιαμς και Μπάιρον Χάουαρντ.

Το κινούμενο σχέδιο «Bolt» μόλις ξεφύγει από τις πρώτες σκηνές βίας ηρεμεί και γίνεται ...κατάλληλο και για παιδιά! Ενας «χάρτινος» σκύλος, ο οποίος είναι μεγάλος σταρ της τηλεόρασης και είναι εξοικειωμένος (τηλεοπτικά) με τη δυναμική περιπέτεια, έχει την ατυχία αυτά που παριστάνει στην ΤV (τα ψεύτικα) να τα περάσει και ο ίδιος στην προσωπική του ζωή (αληθινά) όταν χαθεί από την αφεντικίνα του που τον υπεραγαπά.

Το φιλμ είναι, ας πούμε, Road Movie! Ο σκύλος βγαίνει στο δρόμο αναζητώντας τη νεαρή φίλη του (την αφεντικίνα του) που χάθηκε. Η αναζήτηση θα τον ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Αμερική. Στο μακρύ ταξίδι του ο σκύλος θα γνωρίσει «κόσμο και κοσμάκη», θα κινδυνέψει, αλλά τελικά θα διασωθεί!

Ακούγονται οι φωνές: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Λουδάρος, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Ρέπας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ