Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οποιος έχει πρόσωπο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Περισσεύει τελευταία η... συμπάθεια για τους «μικρομεσαίους», αλλά προτιμώνται... οι εύρωστοι. Σ' αυτούς απευθύνονται τα μέτρα της κυβέρνησης, που απαιτεί κερδοφορία τα τρία τελευταία έτη για να εγγυηθεί δάνεια το ΤΕΜΠΜΕ. Σε αυτούς απευθύνονται και τα αυτόνομα προγράμματα των τραπεζών, οι οποίες μπορεί να είναι αυστηρές στην αξιολόγησή τους, αλλά κανένα, μα κανένα, πρόβλημα δεν έχουν να δανειοδοτήσουν με όρους που θα εξασφαλίζουν τα κέρδη τους και θα αυξάνουν το πελατολόγιό τους.

Αυτό επιδιώκει και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε χτες ένα πρόγραμμα δανειοδότησης ύψους 1 δισ. ευρώ. Καμία πρωτοτυπία μέχρι εδώ.

Ελα όμως που το συγκεκριμένο πρόγραμμα πλασάρεται ως συνεργασία της τράπεζας με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ), από το οποίο και θα περνούν οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερόμενων, για έναν πρώτο έλεγχο των προϋποθέσεων, πριν αποσταλούν στην τράπεζα.

Στο διά ταύτα: Η τράπεζα κερδίζει από την αξιοπιστία και το «όνομα» του ΕΒΕΑ και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος ανεβάζει τις «μετοχές» του εμφανιζόμενος να έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση... 1 δισ. ευρώ!!!

Οσο για τα δάνεια... όποιος έχει «πρόσωπο» ας σπεύσει. Οι υπόλοιποι να μπουν στην ουρά με τους «μη βιώσιμους»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ