Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Υποδαυλίζουν την εκλογολογία

Συνεχίζουν να πυροδοτούν, με καθημερινές δηλώσεις στελεχών τους, την εκλογολογία κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, αν και επίσημα την ξορκίζουν και την αποδοκιμάζουν.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταγγέλλει την εκλογολογία ως υπονομευτική του κυβερνητικού έργου και της «πολιτικής σταθερότητας», ενώ επιχειρεί να πείσει ότι οι «παροχές» - ψίχουλα δε συνδέονται με σχεδιασμούς για πρόωρες εκλογές πριν ή μαζί με τις ευρωεκλογές. Ανεπίσημα πάντως κυβερνητικά στελέχη «δείχνουν» με νόημα ότι κλείνει η «ψαλίδα» στα τελευταία γκάλοπ χάρη στις «πρωτοβουλίες» που πήρε η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, από τη μια δε σχολίασε «το κλείσιμο της ψαλίδας» αλλά από την άλλη φρόντισε να επισημάνει ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η κυβέρνηση να πηγαίνει μπροστά το έργο της προς όφελος των Ελλήνων πολιτών». Την εκλογολογία αποδοκίμασε ο Δημ. Αβραμόπουλος δηλώνοντας ότι «μόνο ζημιά προκαλεί και δημιουργεί κλίμα πολιτικής ρευστότητας, ό,τι το χειρότερο γι' αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, όπου η σταθερότητα είναι προϋπόθεση».

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ υπερακοντίζει σε εκλογολογία, υποστηρίζοντας ότι ήδη η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο. Στο πνεύμα αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε χτες ότι το ΠΑΣΟΚ «ζητάει εκλογές» και πρόσθεσε ότι αφού «η ΝΔ επέλεξε την παραγραφή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει ως προϋπόθεση να μην παραγραφούν αδικήματα, αυτό σημαίνει ότι έχει αρθεί και αυτή η προϋπόθεση» και μπορούμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, είπε στο «Κρήτη ΤV» ότι «η χώρα τυπικά έχει από τις 7 Ιανουαρίου εισέλθει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο στην οποία την έβαλε ο κ. Καραμανλής με τις αποφάσεις του από τότε και μετά». Ο ίδιος εκτίμησε ότι «μπορεί να είναι και διπλές (σ.σ. με τις ευρωεκλογές), μπορεί να έρθουν και λίγο νωρίτερα. Μπορεί να έρθουν από ένα τυχαίο γεγονός ανά πάσα στιγμή». Από την πλευρά του ο Θ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να πάει για εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή την άνοιξη του 2010. «Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε για εκλογές», είπε στο κρατικό ραδιόφωνο, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ