Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Στάση «προσοχής» απέναντι στην ΕΕ

Ενα μέρος του προγράμματος, με το οποίο ο ΣΥΝ θα συμβάλει στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε χτες απ' την αρμόδια Επιτροπή στην ΠΓ του κόμματος. Σε επόμενες συνεδριάσεις θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του συνόλου της πρότασης, η οποία τελικά θα τεθεί στην κρίση του Διαρκούς Συνεδρίου που ξεκινά στις 13 Φλεβάρη (απαρτίζεται απ' τους συνέδρους του προηγούμενου τακτικού). Η «Ανανεωτική Πτέρυγα» προσανατολίζεται στην κατάθεση αντι-προτάσεων στο Συνέδριο, στα σημεία με τα οποία διαφωνεί, ενώ σήμερα διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση όπου θα αναπτύξει τις θέσεις της και για τις πλευρές της πολιτικής που ακολουθεί η πλειοψηφία του ΣΥΝ με τις οποίες η ίδια διαφωνεί. Τέτοια είναι π.χ. η στάση απέναντι στα επεισόδια του Δεκέμβρη.

Πάντως, με πρόγραμμα ή χωρίς, η ηγεσία του ΣΥΝ κινείται σταθερά και με συνέπεια στη ρότα του λαϊκού αποπροσανατολισμού. Αυτό έκανε τον περασμένο Δεκέμβρη με τη γνωστή της στάση απέναντι στα όσα διαδραματίστηκαν, αυτό πράττει και τώρα απέναντι στον αγώνα της αγροτιάς, την οποία καλεί να εγγράψει στο διεκδικητικό της πλαίσιο το αίτημα για «βελτίωση της ΚΑΠ»!

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, στην ΕΕ συντελούνται «κοσμογονικές αλλαγές» και «το μόνο που μένει ίδιο είναι η ΚΑΠ», όπως δήλωσε χτες το πρωί στη ΝΕΤ. Ποιες όμως είναι οι κοσμογονικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων, ώστε να ελπίζουν οι αγρότες ότι μπορεί κι αυτοί να επωφεληθούν απ' αυτές; Η ΕΕ δεν έχει υποχωρήσει ούτε χιλιοστό απ' την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της, ίσα ίσα που μεσούσης της οικονομικής κρίσης αυτή εκδηλώνεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Απέναντι στην ΕΕ, όμως, η ηγεσία του ΣΥΝ «βαράει προσοχή». Ηταν, άλλωστε, για γέλια η εικόνα του προέδρου του χτες στη ΝΕΤ που αφού είχε εκστομίσει διάφορα ηχηρά όπως «ερχόμαστε σε σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο και με τα μεγάλα συμφέροντα», όταν ρωτήθηκε αν βρίσκονται στον ΣΥΝ «με το ένα πόδι μέσα στην ΕΕ και με το άλλο έξω», δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι βιώσιμη μια πρόταση διεξόδου από την ΕΕ, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μια πολιτική που είναι στα όρια του παραλογισμού από τις κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ»! Συνεπώς τα «κεφάλια μέσα» και αποπροσανατολισμός πως για την ΚΑΠ ευθύνεται ο «παραλογισμός» των «κυρίαρχων δυνάμεων». Ετσι βαφτίζεται απ' τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο λαός απ' την ανάγκη να στρέψει την πάλη του συνολικά εναντίον της ΕΕ και της πολιτικής της που όσο υπάρχει θα είναι αντεργατική, αντιλαϊκή και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ