Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματική υποκρισία στους αγρότες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, τότε εντάξει! Δεν είχαμε καταλάβει πως η κυβέρνηση σκέπτεται μακρόπνοα για την αγροτική οικονομία.

(Σε αντίθεση με τους αγρότες που κοιτάνε πώς θα «αρπάξουν» κανένα φράγκο από τους ...ταλαίπωρους φορολογούμενους Ελληνες, ενώ τους κλείνουν και τους δρόμους).

Πάλι καλά που μας τα εξήγησε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και πήραμε χαμπάρι τι πραγματικά γίνεται.

Μα το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος: Η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της ώστε η αγροτική οικονομία να έχει τις βάσεις για να αναπτυχθεί στο μέλλον. Και καλεί τους πάντες σε διάλογο.

Δυο ερωτησούλες έχουμε μόνο: Σε ποιο μέλλον ακριβώς αναφέρεται η κυβέρνηση, όταν έχει συναποφασίσει στην ΕΕ τη δραματική μείωση των αγροτών τα επόμενα χρόνια;

Επίσης, τι ακριβώς μπορούν να προσδοκούν από το ...μέλλον οι αγρότες που ΤΩΡΑ καταστρέφονται, τα χωριά που ΣΗΜΕΡΑ ερημώνουν και τα προϊόντα που ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές;

Οσο κι αν λέει ο πρωθυπουργός ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι δρόμοι», το προφανές είναι πως τα πράγματα πρέπει να πάρουν ...άλλο δρόμο.

ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στον ...επικοινωνιακό κόσμο του και τα στελέχη του να λένε - όπου σταθούν κι όπου βρεθούν - ότι η κυβέρνηση «δεν έχει σχέδιο»!

Λες κι αυτό είναι το πρόβλημά μας. Αν ασκεί αντιλαϊκή πολιτική ...σχεδιασμένα ή το κάνει αυθόρμητα και «όπως της κάτσει».

Οπως και να 'χει, εμείς τελικά πληρώνουμε τη νύφη. Κι αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας κάνει να πληρώνουμε «με σχέδιο», προφανώς ουδόλως μας ενδιαφέρει.

Χώρια που όποιος από τους δύο και να ήταν στην κυβέρνηση, το ίδιο ακριβώς «σχέδιο» θα ακολουθούσε. Μια και όπως ομολογούν οι ίδιοι, τα περιθώρια «ελιγμών» λόγω ΕΕ είναι περιορισμένα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ