Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Απάντηση στον οπορτουνισμό

Με αφορμή διάφορες ανακοινώσεις που διακινούνται στους εκπαιδευτικούς και αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες (κυρίως από την παράταξη των «Παρεμβάσεων») που μοναδικό σκοπό έχουν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για τη στάση τους στο κίνημα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαντά ξεκάθαρα:

«Πρόκειται για επίθεση η οποία ενορχηστρώνεται από το ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί ψεύτικα διλήμματα του τύπου "να πέσει η κυβέρνηση της δεξιάς", αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία των αναδιαρθρώσεων στην κοινωνία, που εκπορεύεται από την ΕΕ. Για μας, μοναδικός εχθρός είναι η κοινή πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ξεσπάσματα, ούτε με τυφλά χτυπήματα, ούτε με καλέσματα να πέσει η δεξιά κυβέρνηση για να έρθει η πράσινη διαχείριση. Οταν όλο το σύστημα παίζει το χαρτί της τρομολαγνείας, όταν ο δικομματισμός καταδικάζει γενικά τη βία και ανάβει κεράκια για να κερδίσει εκλογικούς πόντους στην κυβερνητική εναλλαγή, τότε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και αναθέτει όλη τη βρώμικη δουλειά στον οπορτουνιστικό συνδικαλισμό κάθε απόχρωσης, γιατί αυτός είναι πιο πειστικός στην παραπλάνηση και την επίθεση, αφού υποτίθεται ότι ανήκει στο "αριστερό" στρατόπεδο», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Ακόμα τονίζει ότι «όλοι αυτοί που παριστάνουν τους υπερασπιστές του ακηδεμόνευτου, κηδεμονεύονται από το σύστημα και τους διαχειριστές του. Είναι ψευτοεπαναστάτες χωρίς αιτία, γιατί βέβαια οι εξεγέρσεις έχουν αίτια, αλλά πρέπει να έχουν και στόχο την αντιλαϊκή πολιτική και το σύστημα, διαφορετικά εκφυλίζονται σε κινήσεις της βιτρίνας και τηλεοπτικά δρώμενα εκτόνωσης». Υπογραμμίζει ότι αυτό το ρόλο παίζουν και οι «Παρεμβάσεις» με τις ανακοινώσεις τους οι οποίες «εμπεριέχουν το φτηνό κίνητρο της συνδικαλιστικής τους ενίσχυσης και επιβίωσης».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με συνέπεια και αποφασιστικότητα καταλήγει καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς «να δώσουν απάντηση στα κρίσιμα ζητήματα με αγώνες οργανωμένους, πολιτικούς, μαζικούς, περιφρουρημένους, οι οποίοι να αναδεικνύουν αρχικά την ουσία της κυρίαρχης πολιτικής, να συσπειρώνουν ευρύτερα στρώματα, να ανοίγουν το δρόμο για ρήξη και ανατροπή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί αγωνιούν για την αξιολόγηση(2014-01-25 00:00:00.0)
«Να γίνει η Παιδεία υπόθεση του λαού»(2008-06-21 00:00:00.0)
Επουσιώδεις τροποποιήσεις - αναλλοίωτη η άθλια κατάσταση(2000-08-05 00:00:00.0)
Εμμένει στην ίδια απαράδεκτη πολιτική(1999-08-20 00:00:00.0)
ΤΟ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ(1998-07-04 00:00:00.0)
ΣΥΝαινετικά...(1998-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ