Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Είκοσι πέντε χρόνια διπλοβάρδια

Επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολείων που ζητούν κτίριο για να στεγαστεί το Λύκειο και να σταματήσει η διπλοβάρδια

«Αναβάθμιση της εκπαίδευσης ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τις αναγκαίες υποδομές. Ποιοτικό σχολείο δε γίνεται με θεωρητικές διακηρύξεις. Ως πολίτες δε ζητούμε τίποτε περισσότερο από την πολιτεία παρά αυτό που έχει την υποχρέωση να προσφέρει στα παιδιά μας: Ενα σχολείο. Ζητούμε το αυτονόητο: Σχολείο για τα παιδιά μας. Ζητούμε το ελάχιστο: Κτιριακή υποδομή. Τον αναγκαίο χώρο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να μορφωθούν ανεμπόδιστα, να στεγάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλο την υποσχεσιολογία και την παραπομπή του θέματος για μια ακόμη φορά στις ελληνικές καλένδες. Η θεωρητική κατανόηση του προβλήματος, την οποία εισπράττουμε εδώ και πολλά χρόνια από τα χείλη των αρμόδιων φορέων, ας γίνει επιτέλους πράξη».

Την παραπάνω κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης του αυτονόητου, δηλαδή της κατασκευής ενός σχολείου προκειμένου το 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Πολίχνης - που συστεγάζονται και εδώ και 25 χρόνια λειτουργούν με διπλοβάρδια - να λειτουργούν σε πρωινή βάρδια, εκφράζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολείων με κοινή επιστολή τους προς τον «Ρ».

Οι σύλλογοι γονέων υπογραμμίζουν ότι η διπλοβάρδια συνιστά άνιση μεταχείριση των μαθητών και τονίζουν: «Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι το πρόβλημα αυτό δεν αποτελεί θλιβερό προνόμιο αποκλειστικά δικό μας, αλλά υπάρχει και σε άλλες περιοχές. Ομως στη δική μας περίπτωση, η μη επίλυσή του οφείλεται περισσότερο στην αδιαφορία όσων κατά καιρούς είχαν τη σχετική αρμοδιότητα και όχι σε άλλους εξωγενείς παράγοντες (όπως π.χ. η ύπαρξη κατάλληλων οικοπέδων)».

Ακόμα, εξηγούν ότι στην περιοχή των Μετεώρων του Δήμου Πολίχνης, όπου βρίσκεται το σχολείο, παρατηρείται πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση και ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα την αύξηση του μαθητικού δυναμικού και των αναγκών για σχολική στέγη. Υπογραμμίζουν, δε, ότι πολλοί γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στα παιδιά τους, τα στέλνουν σε σχολεία όμορων δήμων που λειτουργούν πρωινή βάρδια, ενώ προβλέπουν ότι αυτή η πρακτική θα ενταθεί το επόμενο σχολικό έτος. «Ετσι παρατηρείται το παράδοξο όσο και απαράδεκτο γεγονός, από τη μια να αυξάνεται ο πληθυσμός της περιοχής και από την άλλη να μειώνονται οι μαθητές του σχολείου», σημειώνουν οι γονείς και τονίζουν: «Τίθεται κατά συνέπεια και θέμα λειτουργίας του σχολείου, καθώς το μαθητικό δυναμικό μειώνεται και τα τμήματα συνεχώς συρρικνώνονται».

Οι σύλλογοι γονέων επισημαίνουν ότι «οι μαθητές μας, βέβαια, με προσωπικές θυσίες και καθημερινό αγώνα προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που δημιουργούνται εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας». «Το πρόβλημα όμως αποτελεί τροχοπέδη για την καλύτερη και πιο ουσιαστική προετοιμασία των μαθητών, λειτουργεί ανασταλτικά στις προσπάθειές τους για επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών τους», υπογραμμίζουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι αγωνιστικές διεργασίες (2011-09-29 00:00:00.0)
Εκρηκτικά τα προβλήματα (2009-10-09 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα υποδομής στα σχολεία (2009-10-03 00:00:00.0)
Στον αγώνα μαζί, μαθητές και γονείς (2007-11-06 00:00:00.0)
Αρνούνται περαιτέρω υποβάθμιση (2005-09-17 00:00:00.0)
Να τελειώσει επιτέλους η ανέγερση του σχολείου (1999-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org