Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Καλεί τους νέους στον ευρωμονόδρομο

Την πολιτική «ωριμότητα» και «υπευθυνότητα» που δείχνουν οι πολιτικές νεολαίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη ρότα του ευρωμονόδρομου, εξήρε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στο συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ που φιλοξενείται στη χώρα μας από την ΟΝΝΕΔ. «Εχετε αποδείξει έμπρακτα τη δέσμευσή σας στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός συγχαίροντας τους νέους του πολιτικού του χώρου, ουσιαστικά, για τη συμβολή τους στην καθυπόταξη του κινήματος της νεολαίας, συγχαίροντάς τους που γίνονται προπαγανδιστές και υποστηρικτές της ΕΕ, της εχθρικής πολιτικής προς τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων. Παρουσιάζοντας την ΕΕ ως μονόδρομο και σχεδόν ως ...«παράδεισο», κάλεσε τους νέους του ΕΛΚ να συνεχίσουν τη δράση τους στην ίδια ρότα.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «η αντιμετώπισή τους δεν εξαρτάται μόνο από τις κυβερνήσεις. Εξαρτάται - συνέχισε - από τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την αυτοσυγκράτηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των κοινωνικών εταίρων, σε κάθε χώρα (...). Μπορούμε, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη επόμενη μέρα», είπε, για να σηματοδοτήσει τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι λαοί, πληρώνοντας την κρίση, από τη μια και τη συνέχεια των αναδιαρθρώσεων υπέρ του κεφαλαίου, από την άλλη.

Συνέχεια των αναδιαρθρώσεων και στην Παιδεία

Στο πλαίσιο της συνέχειας των αναδιαρθρώσεων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Παιδεία και τις εξαγγελίες περί αλλαγής του εξεταστικού και αναμόρφωσης του Λυκείου. «Στόχος είναι η απαλλαγή των μαθητών από την αφόρητη πίεση του σημερινού εξεταστικού συστήματος, είναι η διεύρυνση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που παρέχονται στα παιδιά, στους νέους ανθρώπους, είναι η ανακούφιση του οικογενειακού προϋπολογισμού από το βάρος που συνεπάγεται το σημερινό σύστημα», είπε ο πρωθυπουργός.

Τα περί ανακούφισης μαθητών και γονιών από την πίεση και το κόστος είναι οι γνωστές αυταπάτες που σπέρνουν όλες οι κυβερνήσεις, εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, όταν φέρνουν αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης. Η αληθινή ομολογία όμως του πρωθυπουργού είναι ότι δεν πρόκειται να εξασφαλίσει στους νέους δικαιώματα στη συνέχεια των σπουδών μετά το Λύκειο και στη δουλειά, αλλά θα δίνει μόνο «δυνατότητες» και «ευκαιρίες», που ...αν δεν τις πιάσουν, θα είναι οι ίδιοι άξιοι της μοίρας τους. Με άλλα λόγια, το νέο σύστημα πρόσβασης θα είναι ένα κυνήγι στη ζούγκλα των «ευκαιριών» κι όχι εξασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών του λαού στη μόρφωση και τη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ