Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Τους λογαριασμούς του Θ. Τσουκάτου «μπλόκαρε» ο ανακριτής

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πάλαι ποτέ «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, του Θεόδωρου Τσουκάτου, δεσμεύει ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός στα πλαίσια της έρευνας που διενεργεί για τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς». Ο Ν. Ζαγοριανός με νέα διάταξη ζήτησε χτες το «μπλοκάρισμα» των τραπεζικών λογαριασμών, τίτλων, ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων για δύο ακόμη πρόσωπα, του Θ. Τσουκάτου και του πρώην οικονομικού διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της «Ζήμενς Ελλάς», Χρ. Καραβέλα.

Η ανακριτική διάταξη εκδόθηκε με βάση το νόμο για το κακούργημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που δίνει το δικαίωμα στον ανακριτή να προχωρήσει σε δεσμεύσεις λογαριασμών, είτε κατηγορουμένων, είτε υπόπτων για τη διάπραξη του αδικήματος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Ν. Ζαγοριανός με αντίστοιχη διάταξή του προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών έχει δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων 34 εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση, πρώην και νυν στελεχών της «Ζήμενς», του ΟΤΕ, χρηματιστές και επιχειρηματίες.

Οσον αφορά τον πρώην «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτο, υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει ήδη καταθέσει στην προανάκριση με την ιδιότητα του υπόπτου. Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι είχε παραλάβει από τη «Ζήμενς» ένα εκατομμύριο μάρκα το 1999, αλλά το ποσό αυτό «κατατέθηκε τμηματικά στο ΠΑΣΟΚ ενόψει προεκλογικών αναμετρήσεων», όπως είχε καταθέσει. Μάλιστα, ο Θ. Τσουκάτος είχε ισχυριστεί ότι αυτό είναι μια συνήθης πρακτική που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας και πως οι μεγάλες χορηγίες δεν περνάνε στα βιβλία των κομμάτων. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του πρώην στελέχους του και ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν μπήκαν αυτά τα χρήματα στα ταμεία του κόμματος.

Επίσης, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Χρ. Καραβέλα δεσμεύτηκαν από τον ανακριτή, γιατί το πρώην οικονομικό στέλεχος της «Ζήμενς» φέρεται να έχει εισπράξει, μέσω της εταιρείας «North Part Investment», 11.000.000 εκατ. μάρκα. Η εν λόγω εταιρεία εμφανίστηκε το 2003 να δωρίζει στην τότε ανήλικη κόρη του δυο αγροκτήματα, ένα στην Αντίπαρο και ένα στην Αράχωβα. Ο Χρ. Καραβέλας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση του με τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ