Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Δρώμενα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Η Κίνηση για τη Συσπείρωση των Καλλιτεχνών, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ (19/1) για το πρόσφατο μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, από το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ, με χτεσινή ανακοίνωσή της καλεί όλους τους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν σε μια ακόμη εκδήλωση αλληλεγγύης στο μαρτυρικό παλαιστινιακό λαό, την οποία οργανώνει την επόμενη Πέμπτη (29/1, 6 μ.μ.) στον πεζόδρομο της οδού Ερμού.

Η Κίνηση των καλλιτεχνών, στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης προσπαθούν απεγνωσμένα να εξισώσουν τη μεγαλύτερη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οργάνωση, που λέγεται "κράτος του Ισραήλ", με τις σποραδικές ενέργειες των ομάδων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του παλαιστινιακού λαού.

Αυτό και μόνο αποκαλύπτει τον οργανωμένο πολιτικό σχεδιασμό των ιμπεριαλιστών, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ενιαίο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και ο παλαιστινιακός λαός να σκορπίσει και να χαθεί μέσα στα γειτονικά φιλοαμερικανικά αραβικά κράτη.

Αυτή την ιστορική στιγμή, ο παλαιστινιακός λαός αναδεικνύεται σε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία, ανεξαρτησία, τιμή και αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Η μόνη ελπίδα για τον παλαιστινιακό λαό είναι η ενεργή συμπαράσταση των λαϊκών κινημάτων.

Ας μη μείνει κανένας αδιάφορος και αμέτοχος μπροστά σ' αυτή τη γενοκτονία που συμβαίνει στη γειτονιά μας και που αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Και η ανακοίνωση της Κίνησης καταλήγει: «Στις 29 του Γενάρη 2009, στις 6 μ.μ., όλοι στον πεζόδρομο της Ερμού στο Σύνταγμα, με μουσικά, εικαστικά, θεατρικά και άλλα δρώμενα, να διαδηλώσουμε

ΓΙΑ:

  • Να αποχωρήσουν αμέσως και χωρίς όρους όλες οι ισραηλινές δυνάμεις από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Ενιαίο, ελεύθερο, βιώσιμο, ανεξάρτητο, παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ