Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρέπει να απολογούνται

«Είναι εξαιρετικά σαφές ότι ο ΔΟΑΤΑΠ ελέγχει ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ οι ευρωπαϊκές οδηγίες μιλούν για επαγγελματικά δικαιώματα», σχολίασε προχτές η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που δικαίωσε ένα ΚΕΣ... Εμμεσα δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε για άλλη μια φορά την πλήρη εφαρμογή της ευρωοδηγίας για τα κολέγια, η οποία νομιμοποιεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τσακίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των αποφοίτων.

Της διέφυγε όμως της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι το δικαστήριο δικαίωσε το ΚΕΣ για δυο λόγους: Ο ένας ήταν οι αποφάσεις του ΔΟΑΤΑΠ κι ο άλλος ήταν οι ψευδείς δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Π. Ευθυμίου (που τις έκανε όντας υπουργός του ΠΑΣΟΚ το 2002) ότι τάχα έχει διακοπεί η συνεργασία των ελληνικών ΚΕΣ με γαλλικά πανεπιστήμια. Ομως, το συγκεκριμένο ΚΕΣ συνέχιζε να ακριβοπουλά τα πτυχία του γαλλικού «Paris 13» και τώρα αποζημιώνεται από το δικαστήριο, γιατί τάχα θίχτηκε το κύρος του από τις τότε ψευδείς δηλώσεις του υπουργού.

Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει σήμερα να απολογείται για δυο λόγους στο λαό και τη νεολαία: Και γιατί έχει βάλει την υπογραφή του και στηρίζει την αντιδραστική ευρωοδηγία, αλλά και γιατί γέμισε το λαό με χοντρά ψέματα για κλείσιμο των «γαλλοσυνεργαζόμενων» ΚΕΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ