Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΠΑΠ ΑΕ
Η ομηρία τους ανανεώνεται κάθε μέρα

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, στα γραφεία του Οργανισμού στη Μεταμόρφωση, όπου κάνουν θραύση οι συμβάσεις μιας μέρας

Από τη συνάντηση του Γ. Πρωτούλη με τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ ΑΕ
Από τη συνάντηση του Γ. Πρωτούλη με τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ ΑΕ
Τους 400 φτάνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ ΑΕ, που εργάζονται με συμβάσεις μιας μέρας, για πάνω από δέκα χρόνια (σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 17-18 χρόνια), με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Το γεγονός αυτό διαπίστωσε ξανά χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κατά την περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος στα γραφεία του Οργανισμού στη Μεταμόρφωση. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σ' όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση των Εργατοϋπαλληλικών Οργανώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ στο «Σπόρτιγκ», με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Οπως διαπίστωσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι των ημερήσιων συμβάσεων δεν είναι στην καταμέτρηση, αλλά στον παραγωγικό τομέα (τυπογραφείο, οδηγοί κλπ.). Επιπλέον, η διοίκηση του ΟΠΑΠ επιδιώκει να τους προωθήσει στη θυγατρική του ΟΠΑΠ ΑΕ, τον «ΟΠΑΠ Υπηρεσιών», ενώ άλλους τους πιέζει να φύγουν δήθεν εθελοντικά γλυκαίνοντάς τους με χρηματικά ποσά. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε και ο ρόλος της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στο χώρο, που δε δέχεται τους συμβασιούχους στο σωματείο, εντείνοντας και αυτοί με τη σειρά τους το αίσχος της ομηρίας.

«Να οργανωθείτε και να παλέψετε», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, απευθυνόμενος στους συμβασιούχους. Επισήμανε την αναντιστοιχία, η εταιρεία στην οποία εργάζονται να έχει αμύθητα κέρδη και οι ίδιοι να ζουν με μισθούς πείνας και σε ομηρία. Σε δηλώσεις του μετά την περιοδεία, επισήμανε: «Σήμερα, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος που περνά και μέσα από τέτοιους χώρους, που βασιλεύει η ομηρία, που βασιλεύουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, που βασιλεύουν οι μισθοί πείνας. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που σημαίνει να πετάξουμε μέσα από τα συνδικάτα τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους ανθρώπους που, ακόμη και εδώ πέρα, σήμερα, δε γράφουν τους έκτακτους στα σωματεία των μονίμων. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σημαίνει δυνάμωμα του ΠΑΜΕ και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σημαίνει τέτοιους στόχους και αιτήματα που θα διεκδικούν τη ζωή που αξίζει να ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και όχι ψίχουλα απ' τα τραπέζια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη στον καπιταλισμό(2017-12-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2013-09-28 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2013-09-27 00:00:00.0)
Για τους εργαζόμενους στα Stage και τις άλλες μορφές ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας(2009-10-23 00:00:00.0)
Βαδίζουμε στα χνάρια της τελευταίας απεργίας(2008-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ