Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΑΜΕ: Η μεγάλη ζήτηση που έχει το βιβλίο - βοήθημα για τα δικαιώματα των μεταναστών οδήγησε στην εξάντλησή του και στην επανατύπωσή του. Στη νέα έκδοση προστέθηκε και η αραβική μετάφραση. Ετσι διευκολύνονται και αραβόφωνοι μετανάστες για να γνωρίζουν τι δικαιούνται στην εργασία τους, τι σημαίνει συλλογική σύμβαση, άδειες, ένσημα, περίθαλψη και γενικά τα εργασιακά τους δικαιώματα.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Επείγοντα στις 8:30 το πρωί την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Γενάρη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου (τεράστιες ελλείψεις προσωπικού κ.ά.). Ταυτόχρονα, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι, καταδικάζουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Σε συντονισμό με τις καθαρίστριες του «Ευαγγελισμού» και το κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστών Καθαριστριών Αττικής παλεύουν για να φύγουν οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία, για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οδοντοτεχνίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων. Διεκδίκησαν να γίνουν οι εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως του οδοντοτεχνικού επαγγέλματος (έχουν να γίνουν 3 χρόνια) και να μην τροποποιηθεί ο νόμος 1666/86 για το οδοντοτεχνικό επάγγελμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ