Κυριακή 25 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Πρώτη ατομική

Στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), φιλοξενείται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σούλη. Πρόκειται για μια σειρά έργων, μεγάλων - κυρίως - διαστάσεων, στα οποία πρωταγωνιστούν τα μοναχικά πορτρέτα των οικείων του καλλιτέχνη. Οπως σημειώνει η Ιρις Κρητικού στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση, «Συγγενείς και φίλοι, μικρά παιδιά που κατοικούν στα γειτονικά διαμερίσματα, απαθανατίζονται από τον καλλιτέχνη σε στάσεις οξύμωρες και αναπάντεχες, δίχως την παραμικρή πρόθεση εξωραϊσμού, αρχικά ως φωτογραφικά και στη συνέχεια ως ζωγραφικά πορτρέτα...».

O ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πυρήνα της εικαστικής δημιουργίας μου αποτελεί η συναισθηματική πίεση που συχνά ασκείται στο σύγχρονο άνθρωπο από τον κοινωνικό περίγυρο, κρατώντας τον δέσμιο και υποδεικνύοντάς του πώς πρέπει να αισθάνεται, να σκέφτεται και να πράττει. Αντίστοιχα, σχολιάζεται η πίεση που προκύπτει απ' τον ίδιο του τον εαυτό, προσπαθώντας να εκπληρώσει τις ανάγκες του, τις φιλοδοξίες του και ό,τι οι άλλοι περιμένουν από εκείνον».

Ο Βασίλης Σούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, με καθηγητές τους Ζ. Αρβανίτη, Ρ. Παπασπύρου. Προτάθηκε για υποτροφία το 2006 και αποφοίτησε με άριστα το 2007 από το Ζ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Η έκθεση έργων του στην «έκφραση» θα διαρκέσει έως 31/1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ