Κυριακή 18 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Εκδηλώσεις συμπαράστασης

Στη Συρία βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, τη στάση συνενοχής των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ και ΕΕ) κατήγγειλαν με πολύμορφές κινητοποιήσεις χιλιάδες ανθρώπων στις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και σε όλο τον κόσμο, από την Ασία και τη Λατινική Αμερική έως την Ευρώπη και την Αφρική.

Στη Δαμασκό της Συρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης όπου συμμετείχε και το ΚΚΕ που εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος. Το στέλεχος του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι η επίθεση του Ισραήλ συνδέεται με το σχέδιο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, που έχει και τη συναίνεση της ΕΕ, για το λεγόμενο εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής, σχέδιο το οποίο στοχεύει στην ανάκτηση της επιρροής τους στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας, την εκμετάλλευση των λαών, την αναβάθμιση του ρόλου τους στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Κατέληξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί σε πολιτικό επίπεδο, πέρα από το ανθρωπιστικό που αναμφισβήτητα είναι σοβαρό ζήτημα, η δράση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, καθώς κι όλων των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κινημάτων, για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, να γίνει παρέμβαση στους Διεθνείς Οργανισμούς, στις Ενώσεις, στις κυβερνήσεις, απαιτώντας να σταματήσει χωρίς όρους η ισραηλινή επίθεση ενάντια στους Παλαιστινίους, να ιδρυθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από το Συριακό ΚΚ, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του ΚΚ Παλαιστίνης, του Λιβανικού ΚΚ, του ΚΚ Μπαχρέιν, του Πορτογαλικού ΚΚ, του ΑΚΕΛ, του ΚΚ Τουρκίας, του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών, του ΚΚ στην Ιορδανία, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, της Συριακής Εθνικής Επιτροπής για την Κομμουνιστική Ενωση.

Το ΠΣΕ σε Λίβανο και Συρία

Αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης με επικεφαλής τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, Εκτελεστικό Γραμματέα και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, επισκέπτεται από χτες τη Μέση Ανατολή. Σε αυτή συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι από Οργανώσεις Παλαιστίνης, Κύπρου, Ιορδανίας, Βενεζουέλας, Πορτογαλίας και λαμβάνουν μέρος στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την αντίσταση των λαών στον ιμπεριαλισμό, στη Βηρυτό (16 - 18 Γενάρη 2009). Επίσης, αναμενόταν να έχουν συναντήσεις με οργανώσεις και κόμματα από το Λίβανο και από την Παλαιστίνη (Κόμμα του Λαού, Δημοκρατικό Μέτωπο, Λαϊκό Μέτωπο).

Από αύριο Δευτέρα η αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Δαμασκό της Συρίας (19-21 Γενάρη), καλεσμένη του Συμβουλίου Ειρήνης της χώρας.

Εκκληση 13 Κομμουνιστικών Νεολαιών

Δεκατρείς Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης με έκκλησή τους καλούν τους νέους σε πρωτοβουλίες έμπρακτης και ενεργητικής αλληλεγγύης, για να σταματήσει αμέσως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι νεολαίες αυτές είναι: Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας, Νεολαία COMAC Βελγίου, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας, Κίνημα Νέων Κομμουνιστών Γαλλίας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γεωργίας, Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας, Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Καταλονίας, Κομμουνιστική Νεολαία Πορτογαλίας, Επαναστατική Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ρωσίας (μπ.), Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, Νεολαία του Τουρκικού ΚΚ.

Στην έκκληση ανάμεσα σε άλλα σημειώνεται:

«Καταδικάζουμε την υποκριτική στάση της ΕΕ, η οποία μιλά για ίσες αποστάσεις και αμεροληψία. Παρά τις διακηρύξεις, η ΕΕ έχει πρόσφατα αναβαθμίσει τις επίσημες σχέσεις της με το Ισραήλ ανταμείβοντάς το για τη σφαγή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και την ίδια στιγμή εξισώνει την παλαιστινιακή αντίσταση με την κατοχή, τον πόλεμο, τη θεωρεί τρομοκρατία. Κράτη - μέλη της ΕΕ συνεχίζουν να εφοδιάζουν το Ισραήλ με στρατιωτικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη σφαγή στη Γάζα.

Αυτός ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν αφορά μόνο τον παλαιστινιακό λαό. Αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά όλους τους λαούς που παλεύουν για λαϊκή κυριαρχία και αυτοδιάθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ