Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 15ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Παραδόθηκε στον ανακριτή η βλητική αυτοψία

Τα αποτελέσματα της βλητικής αυτοψίας για τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια, επιβεβαιώνουν σε γενικές γραμμές τη βαλλιστική εξέταση, ενώ καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα ότι ο ίδιος πυροβόλησε στον αέρα. Πάντως, από τη βλητική αυτοψία που παραδόθηκε χτες στον ανακριτή, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τις συνθήκες της δολοφονίας του 15χρονου, προκύπτει ότι υπήρξε εποστρακισμός της σφαίρας αλλά από χαμηλή βολή.

Ειδικότερα, από τη βλητική αυτοψία συνάγεται ότι υπήρχαν τρία πιθανά σημεία απ' όπου δέχτηκε τη σφαίρα ο Αλ. Γρηγορόπουλος. Επίσης, πιθανολογείται ότι η σφαίρα εποστρακίστηκε στην τρίτη τσιμεντένια μπάλα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Τζαβέλα προς τη Ζωοδόχου Πηγής. Παράλληλα, από την αυτοψία συμπεραίνεται ότι η απόσταση ανάμεσα στην τσιμεντένια μπάλα μέχρι το έδαφος, ήταν 35,5 εκατοστά.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας του 15χρονου Δ. Τσοβόλας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μάταια και προκλητικά επιχειρούν οι κατηγορούμενοι να αντιστρέψουν την αλήθεια ότι πρόκειται για μία απρόκλητη δολοφονία εκ προθέσεως. Αυτό είναι πλήρως βεβαιωμένο από όλα τα αποδεικτικά μέσα». Επίσης, η πολιτική αγωγή σημειώνει ότι αυτό συνάγεται και από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο ειδικός φρουρός σημάδευε με το δεξί του χέρι κρατώντας το όπλο και με το αριστερό του χέρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ