Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ;

ΠΡΟΧΤΕΣ: «Η "κουκούλα" και η "πέτρα" είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης» (o Ν. Γιαννόπουλος στην εφημερίδα «Εποχή», δηλαδή στην εφημερίδα της ΑΚΟΑ, επίσημης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 21 Δεκέμβρη).

ΧΤΕΣ: «Οι κουκουλοφόροι ήταν και εξακολουθούν να είναι καταστροφική καταιγίδα για τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Η αριστερά είναι απέναντί τους» (ο Σπ. Λυκούδης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ χτες στα ΝΕΑ).

ΣΗΜΕΡΑ: «Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ εξέδωσε προχτές ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με την οποία (...) επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο ενός ετερόκλητου μετώπου που περιλαμβάνει την ακροδεξιά, τους κυβερνητικούς μηχανισμούς προπαγάνδας αλλά και την ευρισκόμενη σε πολιτική σύγχυση ηγεσία του ΚΚΕ» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΥΡΙΟ: «Μπροστά στον κίνδυνο να απολογείται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ για τις "ιδιότυπες" σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναζητείται φόρμουλα παρέμβασης στο καθαρά πολιτικό πεδίο» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΧΤΕΣ: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τη δύναμη να οδηγήσει το ΠαΣοΚ και δι' αυτού τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού από το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο στην πλήρη και ουσιαστική ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση» (ο Στ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΣΗΜΕΡΑ: «Αυτό που γινόταν με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου τότε, πάει να γίνει τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι η δύναμη που ενοχλεί το σύστημα» (ο Α. Αλαβάνος στο ΕΘΝΟΣ).

ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ; «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο στόχαστρο (...) διότι έχει δημιουργήσει τεράστια ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα» (ο Α. Τσίπρας / ΑΥΓΗ).

ΜΠΑ, ΑΠΛΟ ΛΑΛΗΜΑ: «Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ (...) όλες οι δυνάμεις (...) ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία (...) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΚΚΕ» (ο Ν. Χουντής, πάντα στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ