Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αγώνας έφερε αποτελέσματα

Την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, που διεκδίκησαν με επίσχεση εργασίας από τις 6 έως τις 12 Γενάρη, πέτυχαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κατεψυγμένων ψαριών «ΑΜΑΣΑ» των αδελφών Λιανού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στη θετική έκβαση, που έρχεται να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του ταξικά προσανατολισμένου αγώνα.

Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν την Παρασκευή τα δεδουλευμένα του Νοέμβρη, του Δεκέμβρη και το δώρο Χριστουγέννων. Χτες, στην Επιθεώρηση Εργασίας η εργοδοσία υπέγραψε ότι θα πληρώσει μέχρι τις 29 του μήνα και το Γενάρη του 2009, ενώ θα καταβάλει όλα τα χρωστούμενα αναδρομικά, το επίδομα αδείας του 2008 και τα χρωστούμενα δεδουλευμένα όσων εργαζομένων παραιτήθηκαν εξαιτίας της απλήρωτης εργασίας, χωρίς να τα έχουν διεκδικήσει.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της «ΑΜΑΣΑ» ήταν απλήρωτοι για μήνες. Εδώ και εννέα μήνες πληρώνονταν με «έναντι» και μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ εξαιτίας της απλήρωτης εργασίας είχαν παραιτηθεί σχεδόν 30 εργαζόμενοι. Σημειώνεται, επίσης, ότι στο εργοστάσιο αυτό ασκούνταν μεγάλη τρομοκρατία σε όποιον σήκωνε κεφάλι.

Κι ενώ τα παραπάνω ήταν γνωστά, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚ) είχε «νίψει τας χείρας της». Μάλιστα, τις μέρες των κινητοποιήσεων δεν εμφανίστηκε ούτε... για τα μάτια του κόσμου. Πότε έκανε την εμφάνισή της; Μόλις χτες, στην Επιθεώρηση Εργασίας, όταν η εργοδοσία είχε ήδη υποχρεωθεί σε υποχώρηση. Το χάος που χωρίζει τα εργατικά συμφέροντα με αυτές τις πλειοψηφίες γίνεται εμφανές σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ