Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίδειξη δύναμης από τις δυνάμεις καταστολής

Γιάννης Πρωτούλης: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Η δράση των ΜΑΤ ήταν επίδειξη δύναμης και καταστολής που αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων»

Αγρια επίθεση σε όποιον βρίσκονταν μπροστά τους έκαναν χτες άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, την ώρα που οι συμμετέχοντες αποχωρούσαν από τα Προπύλαια, λίγο μετά τις 3 μ.μ. ένστολοι, χτυπούσαν περαστικούς και δημοσιογράφους, ενώ επιτέθηκαν και προσήγαγαν δικηγόρους. Δε δίστασαν να χτυπήσουν νεαρό, στη διασταύρωση Ναυαρίνου και Μασσαλίας, ο οποίος μόλις είχε βγει από τη «Γενική Κλινική Αθηνών», όπου νωρίτερα του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, επειδή λίγη ώρα πριν είχε χτυπηθεί από άνδρες των ΜΑΤ!

Οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν με βιαιότητα περισσότερα από 19 άτομα από είσοδο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ασκληπιού. Μάλιστα, ανάμεσα στις πολλές προσαγωγές που έκαναν οι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, ήταν και μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών... Για όλα αυτά τα γεγονότα τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Ο Γιάννης Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, είπε για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ: «Καταγγέλλουμε τους ξυλοδαρμούς και την αγριότητα των ΜΑΤ σε βάρος περαστικών και δημοσιογράφων, στους δρόμους της Αθήνας μετά τις διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Η δράση των ΜΑΤ ήταν επίδειξη δύναμης και καταστολής που αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων».

Επιπλέον, χτες το απόγευμα υπήρξε ένταση στα Εξάρχεια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και άνδρες των ΜΑΤ. Τα επεισόδια διήρκεσαν αρκετή ώρα. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι αστυνομικοί έκαναν άλλες δύο προσαγωγές. Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Ολοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αργά χτες το απόγευμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος μιλώντας χτες βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό, κάλυψε πλήρως - όπως ήταν φυσικό - την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, επικαλούμενος τις συνθήκες μέσα στις οποίες έπρεπε να δράσουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ