Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Ποινές φυλάκισης σε δύο άτομα

Ποινές φυλάκισης με αναστολή επέβαλε χτες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο άτομα, τα οποία αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της απείθειας, στα πλαίσια της «επιχείρησης σκούπας» που εξαπόλυσαν αδιακρίτως οι αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού που είχε ως συνέπεια το βαρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Ειδικότερα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον ιδιοκτήτη σπιτιού στα Εξάρχεια για παράνομη οπλοκατοχή και για απείθεια σχετικά με την άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί. Επίσης, του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκαν γκλομπ, στιλέτο, αναισθητικά σπρέι, φυσίγγια καραμπίνας και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για παράνομη οπλοκατοχή.

Μαζί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού δικάστηκαν δύο άλλα άτομα -ένας νεαρός με τη φίλη του - που βρίσκονταν στο σπίτι ως επισκέπτες τη στιγμή της αστυνομικής έρευνας. Οι δύο νεαροί αθωώθηκαν για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Ωστόσο, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή στο νεαρό για την κατηγορία της απείθειας (άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί), ενώ έκρινε αθώα τη φίλη του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ