Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συνάντηση» Μάρκες - Παπαδιαμάντη

Ο θίασος «Συνεργείο» που πέρσι παρουσίασε το έργο «Tejas Verdes» του Fermin Cabal, μεταφέρεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Κολωνού 31), στο Μεταξουργείο, όπου στις 14/1 θα παρουσιάσει τη νέα του παράσταση «Νεκροί ταξιδιώτες», που βασίζεται σε διηγήματα των Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες και Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Οι Παπαδιαμάντης και Μάρκες, βεβαίως, δε συναντήθηκαν ποτέ. Ο δεύτερος γεννήθηκε 17 χρόνια μετά το θάνατο του πρώτου, στην Κολομβία, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Σκιάθο. Οι ήρωές τους όμως, ο Κωνσταντής και ο Εστέβαν, θα συναντηθούν στο στερνό τους ταξίδι στη σκηνή.

Δύο νεκροί, που πλέοντας «διαπόντιοι και υπερπόντιοι» εκπληρώνοντας κάποιο ανομολόγητο τάμα, ή έναν ύψιστο σκοπό, πριν κοιμηθούν τον αιώνιο ύπνο, στην αγκαλιά της γης του ο ένας και της ανοιχτοχέρας θάλασσας ο άλλος. Η μοίρα τους κοινή. Γεννήματα και οι δυο μιας ποιητικής πεζογραφίας, ντυμένοι τη «φορεσιά» των μύθων του τόπου τους, με πρόσωπα πολλαπλά, Διόνυσοι, κι Οδυσσείς, Ελπήνορες και Χριστοί μαζί, μας καλούν στο μαγικό κόσμο τους, όπου η φαντασία είναι πραγματικότητα και η πραγματικότητα θηλιά στο λαιμό όσων δεν ονειρεύονται.

Παίζουν: Μαρία Αιγινίτου, Βιολέττα Γύρα, Γιώργος Στάμος, Χάρης Χαραλάμπους. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία Γιολάντα Μαρκοπούλου, σκηνικά - κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, μουσική: Δημήτρης Iσαρης, κίνηση: Αντιγόνη Γύρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ