Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι δολοφονίες αμάχων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Χωρίς τέλος μοιάζουν να είναι οι δολοφονίες αμάχων, από τα αμερικανο - ΝΑΤΟικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, αφού ούτε η εγκάθετη κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη θυμάτων. Σε ανακοίνωση του γραφείου του Αφγανού Προέδρου υποστηρίζεται, ότι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης της Τετάρτης, κατά την οποία οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι τα θύματα ήταν «32 Ταλιμπάν», υπήρχαν και 17 άμαχοι. Αριθμός που σύμφωνα με τους κατοίκους του ανατολικού Αφγανιστάν, όπου και πραγματοποιήθηκε η επίθεση, είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς αμάχους.

Παράλληλα χτες σε επίθεση «ανταρτών των Ταλιμπάν», στα νότια της χώρας, εναντίον φορτηγού των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων ακόμα τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και δύο κατοχικοί στρατιώτες.

Στο μεταξύ, οι επιθέσεις εναντίον φορτηγών ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στους δρόμους που περνούν από το Πακιστάν, οδηγούν σε αναζήτηση ασφαλέστερων οδών, με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες, να υποστηρίζουν ότι τα εναλλακτικά σχέδια προχωρούν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ