Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση Καραμανλή - δικαστών

Με στόχο την προβολή της εικόνας της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης που λειτουργεί σωστά, έγινε χτες συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης με τους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των πέντε δικαστικών ενώσεων και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η συνάντηση προβλήθηκε ως «εθιμοτυπική», ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, με δηλώσεις του αμέσως μετά ήταν σαφής: «Η σημειολογία της σημερινής συνάντησης, θα μπορούσα να πω ότι είναι συγκεκριμένη: Η κυβέρνηση και γενικότερα ο πολιτικός κόσμος θέλει να υπογραμμίσει τον αμέριστο σεβασμό στην ανεξαρτησία και τη σωστή δουλειά που κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη», είπε. Και πρόσθεσε ότι η «Δικαιοσύνη, αφού πέρασε μια κρίσιμη καμπή, μπήκε σε ήρεμα νερά» και «όλοι οι Ελληνες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί»!

Δεν παρέλειψε βέβαια να εξάρει το ρόλο των ενώσεων των δικαστικών, λέγοντας ότι «διαδραματίζουν έναν πραγματικά σωστό, αμερόληπτο και αξιοζήλευτο ρόλο ως συνδικαλιστικά όργανα», που «πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για το π'ως πρέπει να ασκείται ο συνδικαλισμός»!

Οι πρόεδροι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου και της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγιας, σημείωσαν το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ