Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: «Παρότι ο Ομπάμα εμφανίζεται ως υπέρμαχος της διπλωματίας και θεωρείται από πολλές αραβικές κυβερνήσεις "σημαντική βελτίωση" έναντι του Μπους, έχει δεσμευτεί υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην ασφάλειά του. Εχει πει χαρακτηριστικά: "αν κάποιος ρίξει βόμβες μες στη νύχτα στο σπίτι μου, όπου κοιμούνται οι δύο μου κόρες, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον σταματήσω. Και αναμένω και οι Ισραηλινοί να πράξουν το ίδιο". Οι Ισραηλινοί με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαν επίσης τον Ομπάμα να διορίζει προσωπάρχη του τον διακεκριμένο εβραίο βουλευτή Ραλφ Ιμάνουελ, υπουργό Εξωτερικών τη Χίλαρι Κλίντον και αντιπρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος λέγεται ότι επί μακρόν είναι διακεκριμένος υποστηρικτής του εβραϊκού λόμπι» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ: «Ας μη λαϊκίζουμε άλλο. Ο Ομπάμα έχει δεσμευτεί ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν για την επίλυση του προβλήματος. Και θα το πράξουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο που στην ουσία είναι μονόδρομος. Η κρίση θα τελειώσει όταν τελειώσουν και οι Παλαιστίνιοι» (το σχόλιο - για όσους παριστάνουν τους ανήξερους - στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΝΟΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ: «Η τωρινή σφαγή των Παλαιστινίων, για πολλοστή φορά από τους Ισραηλινούς, δεν είναι τίποτε άλλο από την κορύφωση ενός καλοστημένου παιχνιδιού για την πλήρη υποταγή των Παλαιστινίων με την υπογραφή των ηγετών τους, έτσι ώστε μάλιστα να θεωρούν τους εαυτούς τους και υπόλογους για τα δεινά στην ίδια τους την πατρίδα! Είναι προφανές ότι η λεγόμενη διεθνής κοινότητα δε λαμβάνει υπ' όψιν της ούτε το αίμα των θυμάτων που ζητάει αίμα για εκδίκηση ούτε τα ποδοβολητά των Αράβων πολιτών, που ξεχύθηκαν στους δρόμους...» (ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ»: «Οι ρουκέτες της Χαμάς, που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας, και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους, αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου» (η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη).

«ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ»: «Καλώ όλες τις πλευρές να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση ώστε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να δοθεί τέλος στις ενέργειες απαράδεκτης βίας» (η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για την Παλαιστίνη(2018-06-01 00:00:00.0)
Αρνήθηκε πρόταση ανακοίνωσης για τη Γάζα(2018-05-18 00:00:00.0)
Νέα σφαγή Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις(2018-05-15 00:00:00.0)
Μακελειό αμάχων από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα(2012-11-20 00:00:00.0)
Δικαιολογεί τη σφαγή(2008-12-30 00:00:00.0)
Για «σχέδιο ειρήνευσης» πιέζουν οι ΗΠΑ(2002-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ