Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οκτώ γυναίκες» τραγουδούν

Η μουσική και τα τραγούδια της Φωτεινής Μπαξεβάνη για την παράσταση «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», που παίζεται στο Θέατρο Πειραιώς 260, παρουσιάζονται στο τέταρτο cd της συλλεκτικής σειράς «Μουσική Θεατρική Βιβλιοθήκη», της νέας, ανεξάρτητης εταιρείας Faos Music (www.faosmusic.gr ) που ειδικεύεται στην έκδοση πρωτότυπης μουσικής για θεατρικές παραστάσεις.

Είναι η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά της Φωτεινής Μπαξεβάνη και περιλαμβάνει 15 κομμάτια, που συνδυάζουν στοιχεία μουσικής τζαζ αλλά και φιλμ νουάρ, με έναν μοναδικό θεατρικό τρόπο, ακολουθώντας και αναδεικνύοντας το ύφος του κάθε ρόλου. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει η Λένα Κιτσοπούλου. Στους ηθοποιούς που ερμηνεύουν τα τραγούδια, συναντάμε τους: Χρήστο Στέργιογλου, Χρήστο Λούλη, Αιμίλιο Χειλάκη, Αργύρη Ξάφη, Νίκο Καραθάνο, Κοσμά Φοντούκη, Νίκο Χατζόπουλο, Γιάννη Κότσιφα. Το cd πωλείται στο χώρο του θεάτρου (Πειραιώς 260) μέχρι το τέλος των παραστάσεων (11 Ιανουαρίου 2009), καθώς και σε δισκοπωλεία, βιβλιοπωλεία, χώρους τέχνης, μέσω της εταιρείας διανομής Μουσικό Ταχυδρομείο (www.musicpost.gr).

Είναι μία δίγλωσση (ελληνικά - αγγλικά) πολυτελής έκδοση, που περιλαμβάνει, επίσης, το πρόγραμμα της παράστασης, φωτογραφικό υλικό και στίχους των τραγουδιών. Το cd περιλαμβάνει και ένα bonus track - τραγούδι, από ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι: Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνα), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), Κώστας Μπαλταζάνης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Αγγελόπουλος (ντραμς) και Μάριος Βαληνάκης (μπάσο κλαρινέτο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε Πετρούπολη και Βύρωνα(26/8/2017)
Δισκογραφικές συναντήσεις(30/5/2006)
Μουσικές διαδρομές της ζωής(10/2/2006)
Μουσική «Μαργεντίνη»(22/2/2005)
Δισκογραφικές συναντήσεις(16/12/2001)
Με ένα cd αφιερωμένο στην αλησμόνητη Ελλη Λαμπέτη ως "Γλυκιά Ιρμα"(11/9/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org