Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE»
Απολύει πάνω από το μισό προσωπικό

Πάνω από το μισό προσωπικό απολύει η «BNP Paribas Personal Finance» που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στον τραπεζικό κλάδο με δύο καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις αρχές Δεκέμβρη η διοίκηση της BNP ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσει σε σταδιακή διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας χορήγησης καταναλωτικών δανείων στην Ελλάδα και κατ' επέκταση θα προχωρήσει σε σημαντική μείωση του προσωπικού της στο άμεσο μέλλον». Ετσι, την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα απολύσει τους 60 από τους 114 εργαζόμενους που απασχολεί.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι μέτοχοι έδωσαν την οδηγία για τη διακοπή της χορήγησης δανείων και τις απολύσεις των εργαζομένων. Κυριότεροι λόγοι αυτής της απόφασης, όπως σημειώνει, είναι: Η άκρως ανταγωνιστική ελληνική αγορά και η πίεση που ασκεί η κρίση στον τραπεζικό και οικονομικό τομέα, που με τη σειρά τους οδηγούν σε εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις για τα έτη 2009 και 2010.

Από τα παραπάνω διαψεύδονται για άλλη μια φορά όσοι αποδέχονται και στηρίζουν τη λογική της ενίσχυσης του ανταγωνισμού που τάχα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ενώ επιβεβαιώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση το κεφάλαιο επιχειρεί να φορτώσει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προκειμένου να διατηρήσει την κερδοφορία του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ