Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΑΝΤΑΜ ΣΑΝΚΜΑΝ
Ιστορίες για καληνύχτα

Ο,τι είπαμε για το «χριστουγεννιάτικο» στα «Κελεπούρια», γιατί χριστουγεννιάτικες είναι και οι «Ιστορίες για Καληνύχτα», εδώ ισχύει στο τριπλό. Γιατί εδώ δεν έχουμε ούτε καν τα πρόσωπα, σκούρες όμορφες πορτορικανές φάτσες, ούτε καν λατινοαμερικάνικους έρωτες, ούτε καν στενές οικογενειακές σχέσεις. Εδώ έχουμε βορειοαμερικανικά πράγματα! Κυνήγι του δολαρίου και νερόβραστους και ανέραστους έρωτες.

Ωστόσο, εδώ κάπου-κάπου γελάς! Ο κεντρικός ήρωας, ένας παιδοβούβαλος με καλή καρδιά, λέει εξαιρετικές ιστορίες στα μικρά ανίψια του, τα οποία φυλάει όσο λείπει η αδερφή του, τις οποίες ιστορίες ο σκηνοθέτης τις μεταπλάθει σε, πετυχημένες τις περισσότερες φορές, εικόνες! Ετσι ο θεατής από τη μια στιγμή στην άλλη μεταφέρεται από τη σημερινή πεζή πραγματικότητα πότε στην αρχαία Ρώμη, πότε στο Μεσαίωνα και πότε στην άγρια δύση! Και ύστερα πάλι στην πεζή σημερινή πραγματικότητα.

Κωμωδία καταστάσεων, λοιπόν! Η οποία επειδή είναι ...χριστουγεννιάτικη τελειώνει και αυτή ...δεξιά! Αυτή μάλιστα πολύ δεξιά! Αφού φιλιώνει ακόμα και τον στεγνό επιχειρηματία, που ήθελε να γκρεμίσει ένα σχολείο για να χτίσει ξενοδοχείο, με τους απλούς ανθρώπους και τους υπαλλήλους του. Τελειώνοντας η ταινία βρίσκει όλους τους ήρωες, κακούς και καλούς, πολύ καλούς! Τα κινηματογραφικά Χριστούγεννα, τελικά, καταργούν και την πάλη των τάξεων! Μας κάνουν όλους λαμπιονάκια και κουδουνίστρες και μας ζητάνε να στολίσουμε άχρωμα χριστουγεννιάτικα δέντρα!

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Κέρι Ράσελ, Γκάι Πιρς, Κόρτνεϊ Κοξ, Ράσελ Μπραντ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ