Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Απόπειρα τρομοκράτησης καθηγητών και μαθητών

Τις πρακτικές χαφιεδισμού και τρομοκράτησης καθηγητών και μαθητών, έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από έγγραφα του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νέων Μουδανιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χαλκιδικής του υπουργείου Παιδείας προς τα σχολεία των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό έγγραφο, με θέμα «Παροχή Πληροφοριών», που έστειλε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Νέων Μουδανιών προς τον διευθυντή του γενικού Λυκείου Ν. Μουδανιών, ζητάει πληροφορίες για τα...«έκτροπα», που σημειώθηκαν κατά τη μαθητική πορεία στο κέντρο των Ν. Μουδανιών τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη. Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει στους καθηγητές, αλλά και σε ολόκληρο το λαό του νομού, αυτή την πρακτική του Προϊσταμένου του Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μουδανιών, Βαγγλή Αστέριου, για τη συμμετοχή του σε τέτοιες αντιπαιδαγωγικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Αλλά, και του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μουδανιών, ο οποίος με έγγραφο ασφαλίτικης έμπνευσης και πρακτικής κατέγραψε όλες τις κινήσεις μαθητών, καθηγητών, και άλλων πολιτών για την πορεία στις 8 Δεκέμβρη.

Και σα να μην έφτανε το παραπάνω έγγραφο, το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νέων Μουδανιών με αντίστοιχο έγγραφο εγκάλεσε τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, γιατί δεν υποτάχτηκε σε τέτοιες πρακτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο σημειώνεται: «1. Εγκρίνατε την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο των Ν. Μουδανιών μαθητών του σχολείου σας 2. Εγκρίνατε τη συμμετοχή - συνοδεία καθηγητών εν ώρα υπηρεσίας 3. Δεν ενημερώσατε το γραφείο μας για τις ενέργειές σας»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ