Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 15ΧΡΟΝΟΥ
Η βλητική εξέταση θα ρίξει φως στην υπόθεση

Το αίτημα της πολιτικής αγωγής για τη διενέργεια βλητικής εξέτασης και αυτοψίας στην υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου έκανε δεκτό χτες ο 9ος τακτικός ανακριτής.

Η βαλλιστική έρευνα δεν «έριξε φως» στην υπόθεση της δολοφονίας. Ωστόσο, το νεότερο που προέκυψε από το μοριακό έλεγχο της βολίδας και των υποδόριων ιστών στην πύλη εισόδου της, είναι ότι ανιχνεύτηκαν μόρια συμβατά με υλικά τοιχοποιίας και ότι η πλευρική αλλοίωση της βολίδας είναι επίσης συμβατή με εποστρακισμό σε τέτοιο υλικό.

Για το ότι η βολίδα εποστρακίστηκε συνέκλινε από την αρχή και η ιατροδικαστική εξέταση. Δηλαδή, η βολίδα παρουσίασε αλλοίωση στην κυλινδρική της επιφάνεια από τη μια πλευρά, ενώ η μύτη της ήταν αναλλοίωτη. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς η πλευρική αλλοίωση της βολίδας δείχνει κατά κανόνα ρίψη πυροβολισμού στην ευθεία ή σχεδόν στην ευθεία και γενικά πυροβολισμό - κατά τα κοινώς λεγόμενα - ανθρώπου νταή και τσαμπουκά και ό,τι προκύψει.

Στο μεταξύ, ο 9ος τακτικός ανακριτής κάλεσε χτες τους εκπροσώπους και των δύο πλευρών - την υπεράσπιση και την πολιτική αγωγή - για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας του δολοφονηθέντος 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου, η κ. Σεργάκη, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η βαλλιστική εξέταση, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση «χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης, ενώ χωρίς τη βλητική εξέταση και την αυτοψία του χώρου δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα». Επίσης, πρόσθεσε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, γεγονός που αποδεικνύεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι κατέθεσαν ότι ο ειδικός φρουρός σκόπευσε απευθείας τον Αλ. Γρηγορόπουλο.

Αντίθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης των ειδικών φρουρών Αλ. Κούγιας, συνεχίζοντας τις εμπρηστικές του δηλώσεις και την παραπληροφόρηση, μιλάει για ...δικαίωση από τη βαλλιστική έρευνα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ