Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καταστρεπτικοί οι κανόνες του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, όσων τα καταστήματα καταστράφηκαν από τα πρόσφατα επεισόδια μπορούν να πάνε στην Αγροτική και να πάρουν βοήθημα μέχρι και 10.000 ευρώ. Το καταλάβαμε.

Οσων τα καταστήματα (και είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί) καταστράφηκαν από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες, πού να πάνε; Και τι θα πάρουν;

Ας μη μας πούνε για καμιά τράπεζα, γιατί πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να περάσουν... ούτε απέξω. Είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και δεν ξέρουν πότε θα ξεμπλέξουν.

Σε αυτά τα καταστήματα που λέμε, κανείς δεν έσπασε τη βιτρίνα, ούτε κλάπηκε το εμπόρευμα. Εκλεισαν γιατί τους τσάκιζαν τα χρέη, η εφορία και ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών.

Μάλιστα συνεχίζουν να κλείνουν με αυξανόμενους ρυθμούς, οδηγώντας κόσμο στην απόγνωση.

Υποθέτουμε όμως ότι αυτά δεν αποτελούν ...βίαιες ενέργειες. Αντιθέτως, είναι νομιμότατες συμπεριφορές με τους κανόνες της «ελεύθερης αγοράς», οπότε κανείς - εκ των κυβερνώντων - δε ζητάει την... καταδίκη τους.

Α, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ και θα τ' ακούσουν αυτοί του ΠΑΣΟΚ. Προχτές ο πρόεδρός τους μίλαγε για την αστυνομία των «παιδιών του λαού» που κατάργησε η ΝΔ και χτες ο Χ. Καστανίδης συμπέρανε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχασε τη δημοκρατικότητά της...

Αν εννοούν την «αστυνομική λαϊκότητα» που οδήγησε στο να χτυπιούνται αλύπητα συνταξιούχοι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου επί Σημίτη, τους διαβεβαιώνουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. τη διατηρεί στο ακέραιο.

Μα καλά, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν σε αυτό το κόμμα ποιες είναι οι ώρες για να μιλάει κανείς και ποιες όχι;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ