Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική απεργία σήμερα στα νοσοκομεία

Στην Ομόνοια ώρα 11.30 π.μ. η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Ενταση της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα Υγείας προανήγγειλε χτες ο αρμόδιος υπουργός

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας
Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας
Σε αγωνιστική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία και στην εξάωρη στάση εργασίας (9 πμ - 3 μμ) στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας που οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια και ώρα 11.30 π.μ. Η κυβέρνηση «ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Πρόνοια, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και υπογραμμίζει: «Είναι η ίδια πολιτική που δημιουργεί τις τεράστιες λίστες αναμονής των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, την εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών, τα χρέη στα νοσοκομεία, τα ελλείμματα στα Ταμεία, τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας. Μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, εξωραϊσμό της εικόνας της ακολουθούμενης πολιτικής επιχείρησε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε μια εφ' όλης της ύλης απολογιστική συνέντευξη μετά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Υγεία. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας επιβεβαίωσαν την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής με τη θεσμοθέτηση των αντίστοιχων διατάξεων.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίου, με το οποίο θα κυρώνεται η σύμβαση εργασίας της κυβέρνησης με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία οδηγεί στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη ρύθμιση των νέων χρεών των νοσοκομείων που ήδη ξεπέρασαν τα 4,5 δισ. ευρώ, καθώς και την κατ' εξαίρεση και κατεπείγουσα πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών. Οι προσλήψεις θα γίνουν απ' τα νοσοκομεία με κριτήρια του ΑΣΕΠ, αλλά και αυτές - ακόμα και σε περίπτωση που προωθηθούν με ταχύτητα - απλώς θα καλύψουν τα κενά του μόνιμου προσωπικού, καθώς την τελευταία πενταετία - λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των αποχωρήσεων - έχει μειωθεί κατά 5.000 στα δημόσια νοσοκομεία.

Σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός, εισάγεται και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το οποίο θα διαμορφωθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή. Θα περιέχει την Κάρτα Ασφάλισης και Υγείας, η οποία όμως δε θα έχει πιστωτικό όριο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επέμενε στην εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων απ' την 1.1.2009 που θα οδηγήσει σε άγριες περικοπές για τους ασφαλισμένους και θα δυσχεράνει το επιστημονικό έργο των γιατρών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ιδιώτες το φιλέτο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού(2009-03-17 00:00:00.0)
Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι(2008-05-14 00:00:00.0)
Διαγωνισμός υποκρισίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στον «Ευαγγελισμό»(2008-04-25 00:00:00.0)
Επικοινωνιακή συγκάλυψη της άγριας λιτότητας(2007-11-09 00:00:00.0)
Παρενέργειες στις προσλήψεις προσωπικού(1998-11-12 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε απορύθμιση(1997-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ