Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταβολή οικονομικής ενίσχυσης

Από σήμερα Πέμπτη αρχίζει η καταβολή της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των 10.000 ευρώ από τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που απασχολούν ως 50 εργαζόμενους και υπέστησαν ζημιές από τα πρόσφατα επεισόδια.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία επισημαίνει ότι η καταβολή των ενισχύσεων γίνεται βάσει υπεύθυνων δηλώσεων του Ν.1599/86 των δικαιούχων και βεβαιώσεων της Πυροσβεστικής ή της τοπικής αστυνομικής αρχής ή του οικείου δήμου ή του τοπικού επιμελητηρίου. Επιπλέον, συγκροτείται κεντρική συντονιστική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την εποπτεία και το συντονισμό των τριμελών επιτροπών που συγκροτούνται από τους εκπροσώπους των τοπικών επιμελητηρίων, των οικείων συλλόγων και του υπουργείου Οικονομίας με αντικείμενο τη χορήγηση των βεβαιώσεων με τις οποίες πιστοποιείται ότι οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες έχουν πληγεί, το ύψος των σχετικών ζημιών και η πιθανή ασφαλιστική αποζημίωση.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με υπουργικές αποφάσεις προβλέπει φορολογικές διευκολύνσεις, όπως: 3μηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και 3μηνη αναστολή στην απόδοσή του. 3μηνη παράταση στην προθεσμία για τις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, της οριστικής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και των παρακρατούμενων φόρων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ