Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα

Οι αποφάσεις για σημαντικά θέματα, όπως ραδιοτηλεοπτικά, ιππόδρομοι, Χωριό Τύπου κλπ.,  στο επίκεντρο του πολέμου των μεγάλων συμφερόντων

Με ανοιχτά όλα τα θέματα για τα οποία συγκρούονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα για το μοίρασμα της πίτας των Ολυμπιακών Αγώνων, συναντώνται την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου.

Η εικόνα νηνεμίας, που επιχειρούν να παρουσιάσουν τα στελέχη της κυβέρνησης και της «Αθήνα 2004», δεν είναι ικανή να κρύψει τον παρασκηνιακό «συναγερμό» που επικρατεί και στις δύο πλευρές, ώστε στη συνεδρίαση της διυπουργικής, την ερχόμενη Τρίτη, να παρθούν οριστικές αποφάσεις για μια σειρά σημαντικά ζητήματα για τα οποία ερίζουν ελληνικοί και ξένοι επιχειρηματικοί κολοσσοί. Οπως η ανάθεση της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των Αγώνων, η επιλογή της περιοχής όπου θα κατασκευαστούν το ένα ή περισσότερα Χωριά Τύπου για τους 17.000 δημοσιογράφους που θα «καλύψουν» τους αγώνες, η κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, το θέμα του διαγωνισμού για τους Ιπποδρόμους, το Ιππικό Κέντρο και το ιπποδρομιακό στοίχημα και η διεξαγωγή της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής θα γίνει μία μέρα μετά το άνοιγμα των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές που έχουν υποβάλει οι δύο ενδιαφερόμενοι για τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση. Ετσι, τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, οι εκπρόσωποι από τη μία πλευρά της εταιρίας ISB του Ρομέρο και από την άλλη της EBC (συμμετέχουν το βρετανικό BBC, η ιταλική RAI και οι γαλλικές TVRS, FR3 και TDF που είναι θυγατρική της France Telecom ) θα παραβρεθούν στο άνοιγμα των φακέλων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει προηγηθεί προκαταρκτική αξιολόγηση των προσφορών από 6μελή ομάδα εμπειρογνωμόνων που έχει υποδείξει η ΔΟΕ. Τα μέλη αυτής της επιτροπής εκπροσωπούν τους τηλεοπτικούς κολοσσούς που έχουν αγοράσει ήδη από τη ΔΟΕ τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του 2004 (NBC, EBU, Channel 7 κτλ.).

Μέσα στο κλίμα της υποτιθέμενης «ανακωχής», ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζ. Ρογκ με χτεσινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ξεκαθάρισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν οπωσδήποτε στην Αθήνα, αλλά φρόντισε για άλλη μια φορά να «στηρίξει» την Γ. Αγγελοπούλου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «ουδείς αναντικατάστατος, οποιοσδήποτε μπορεί να αντικατασταθεί. Εχουμε όμως πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Γιάννας Αγγελοπούλου. Ξέρει το Ολυμπιακό Κίνημα πολύ καλά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρογκ είπε ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της πόλης που θα πραγματοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Θα κάνουμε τους καλύτερους αγώνες».

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αθήνα 2004», «εκ παραδρομής παραλήφθηκε η εταιρία "Alpha Ασφαλιστική ΑΕ" από τις υποψήφιες επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη χορηγία στην κατηγορία των ασφαλιστικών εταιριών».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ