Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία θεάτρου - μουσικής

Αντίγραφο χρυσού αρχαίου στεφανιού για τα μεγάλα βραβεία Θεάτρου - Μουσικής
Αντίγραφο χρυσού αρχαίου στεφανιού για τα μεγάλα βραβεία Θεάτρου - Μουσικής
Απονεμήθηκαν χτες τα Βραβεία της Ενωσης Θεατρικών - Μουσικών Κριτικών και τα βραβεία «Κ. Κουν», που χρόνια πριν θεσμοθέτησε και συνεχίζει να στηρίζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Τα θεατρικά βραβεία της Ενωσης Θεατρικών - Μουσικών Κριτικών είναι τα εξής: Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου στον καθηγητή Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλτερ Πούχνερ. Βραβείο Θεατρολογικού Συγγράμματος στην Καίτη Διαμαντάκου - Αγάθου. Βραβείο σε Καλλιτεχνικό Οργανισμό της Περιφέρειας, στο θίασο «Πόλις», για την παράσταση «Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος». Επαινος στην ομάδα «Ούγκα Κλάρα» για την παράσταση «Σκυλιά στο πάρκο». Βραβείο Νέου Δημιουργού στον ηθοποιό Ευθύμη Παπαδημητρίου για την ερμηνεία του στο «Motortown» («Θέατρο του Νέου Κόσμου»). Επαινος στο σκηνογράφο Κωνσταντίνο Ζαμάνη για τη σκηνογραφία του στην «Πλαστελίνη» (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου).

Τα μουσικά βραβεία της Ενωσης των κριτικών είναι τα εξής: Μεγάλο Βραβείο Μουσικής στον αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό για την «Τραβιάτα» (Δημοτική Οπερα Θεσσαλονίκης) και «Τουραντώ» (Φεστιβάλ Αθηνών). Διάκριση Μουσικολογικού Συγγράμματος στον καθηγητή Απόστολο Κώστιο. Επαινος στον πιανίστα, αρχιμουσικό, παιδαγωγό Γεώργιο Χατζηνίκο. Τιμητική διάκριση σε πολιτισμικό οργανισμό της περιφέρειας, στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης για το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής. Τιμητική διάκριση σε δισκογραφική εργασία ελληνικού ενδιαφέροντος στο δίσκο υπ' αρ. «EDSM 83», με έργα των Μπραμς, Ντεμπισί, Δραγατάκη, με τους Στέλλα Τσάνη και Στίβεν Χαμ. Τιμητική διάκριση σε πρωτοεμφανιζόμενη συνθέτιδα στην Λίνα Τόνια. Επαινος στη βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε.

Το βραβείο «Κάρολος Κουν»
Το βραβείο «Κάρολος Κουν»
Τα βραβεία «Κουν» είναι τα εξής: Σκηνοθεσίας ελληνικού έργου δόθηκε στον Βασίλη Μαυρογεωργίου για το έργο του ιδίου και της Μαρίας Φιλίνη «Μόνο την αλήθεια». Επαινος στον Σίμο Κακάλα για τη σκηνοθεσία του έργου του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Βούτυρο». Ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο στην Ελενα Μαυρίδου («Λιωμένο Βούτυρο»). Επαινος στην Πολυξένη Ακλίδη για την ερμηνεία της στο έργο «Τυφλό σημείο». Ελληνικού Εργου στον Γιάννη Μαυριτσάκη («Τυφλό σημείο»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ