Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Υπόθεση των εργαζομένων

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο όλα δείχνουν ότι οι ακραίες εντάσεις των τελευταίων ημερών στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας θα καταλαγιάζουν. Ο χρόνος θα δείξει. Ομως δεν καταλαγιάζουν και τα προβλήματα της Ελλάδας που περιμένουν ανοιχτά έμμεσο ή και άμεσο καθεστωτικό χαρακτήρα. Η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή δεν είναι δολοφονία ενός ατόμου. Στο πρόσωπό του δολοφονείται η ίδια η Ελλάδα, δολοφονούνται τα παιδιά της. Ο δολοφόνος δεν είναι μόνο ο φυσικό αυτουργός. Δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Είναι μια κοινωνική ομάδα που στο όνομα των συμφερόντων της γίνονται εγκλήματα.

Είναι η ελληνική μεγαλοαστική τάξη, η κεφαλαιοκρατία, ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία κι όπως αλλιώς θέλει κανείς να την ονομάσει. Είναι μια εθνικά ύποπτη κοινωνική μερίδα που έχει ταυτίσει τον εαυτό της με το έθνος των Ελλήνων επαναλαμβάνοντας το ιστορικά γνωστό: «η Ελλάδα είμαι εγώ». Είναι οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων, της τουρκοκρατίας. Είναι τα τσανάκια της βαυαροκρατίας. Είναι οι προδότες της γερμανικής κατοχής. Είναι οι πράκτορες της αγγλοαμερικανικής πολεμικής επιβολής στα μεταπολεμικά χρόνια του εμφυλίου. Είναι αυτοί που έφαγαν τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ και έστηναν εκτελεστικά αποσπάσματα. Είναι αυτοί που χάλκευσαν κατηγορίες εναντίον προοδευτικών αγωνιστών και παρέδωσαν την Ελλάδα δεμένη χειροπόδαρα στα συμφέροντα του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού. Είναι οι δολοφόνοι του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Πέτρουλα. Είναι αυτοί οι ίδιοι οι ψοφοδεείς που έσυραν την Ελλάδα στην αγκαλιά του ευρωενωσίτικου ιμπεριαλισμού.

Είναι αυτοί που εξακολουθούν να τη σέρνουν σε έναν περιφερειακό οικονομικό ιμπεριαλισμό δηλητηριάζοντας τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων. Είναι οι ενεργοί θιασώτες του δόγματος της «διείσδυσης» που εφαρμόζουν πιστά τα κάθε λογής πολιτικά τους φερέφωνα, αυτά τα His master's voice μειράκια και τώρα συμπλέκονται με τα νεόκοπα Golden boys. Είναι όλοι αυτοί που ακούνε στο γενικευμένο όνομα της πλουτοκρατίας, το νόθο τέκνο της Ελλάδας. Ας ειπωθούν τα γεγονότα με το όνομά τους. Πίσω από την πολιτική των χτεσινών αγγλο-αμερικανολόγων και τη σημερινή ευρωλάγνων υπάρχουν τα ανομολόγητα συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού. Υπάρχουν τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης, μιας εθνικά και ιστορικά ύποπτης κοινωνικής ομάδας που στο όνομα των συμφερόντων της θυσιάζει δολοφονώντας τα παιδιά της Ελλάδας, τον ανθό του έθνους των Ελλήνων, το μέλλον της ιστορικής αυτής χώρας. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος παίρνει άμεσα εθνική διάσταση. Εδώ δεν πρόκειται για την ανυπόφορη ανταγωνιστική φλυαρία των υπηρετών κομμάτων εξουσίας και των θλιβερών συνοδοιπόρων τους.

Πρόκειται για την εθνική ανάγκη δημιουργίας ενός αντιιμπεριλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου, ενός μετώπου εθνικής σωτηρίας, ενός μετώπου λαϊκής σύμπραξης που στην καρδιά του θα χτυπά η θέληση των εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος, της εργαζόμενης Ελλάδας. Αυτό το μέτωπο είναι άμεσα αναγκαίο τώρα που στην κοινωνική και πολιτική σκηνή εμφανίζεται μαζί με τους κουκουλοφόρους μια περίεργη και ανεξέλεγκτη αυτοδικία πολιτών που κανείς δε γνωρίζει τι κρύβεται και πού μπορεί να οδηγήσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Είναι εθνική ανάγκη να ανατραπούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια της οικονομικής «διείσδυσης» της ελληνικής, μεγαλοαστικής τάξης και ο γενικευμένος υλικός και ηθικός μαρασμός της Ελλάδας και των παιδιών της. Η ιστορική και εθνικά ύποπτη μεγαλοαστική τάξη δείχνει να άπλωσε το σεντόνι της πέρα από τα υπαρκτά της όρια. Οδηγεί την κοινωνία των Ελλήνων σε αμετάκλητη καταστροφή. Η ανάγκη ανατροπής της είναι εθνική ανάγκη. Το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας γίνεται καθεστωτικό πρόβλημα. Η εθνική αντιιμπεριαλιστική ενότητα μπαίνει στην ημερήσια διάταξη. Ο λόγος των εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος γίνεται λόγος της Ελλάδας.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επισημάνσεις(2013-03-28 00:00:00.0)
Για το «εθνικό χρέος»(2012-09-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνη κυβέρνηση(2010-08-01 00:00:00.0)
Απάντηση στα αστικά ιδεολογήματα(2010-02-07 00:00:00.0)
Δικός μας ο αγώνας της αγροτιάς(2010-01-31 00:00:00.0)
Η «μπλόφα» της «παγκοσμιοποίησης»(2002-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ