Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προανήγγειλε νέα αντιλαϊκά μέτρα

Νέα αντιλαϊκά μέτρα προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα και να διασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα, με αιχμή την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση αντλεί πολιτική δύναμη από το πρόγραμμα των «μεταρρυθμίσεων». «Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ισχυρή κυβέρνηση», υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι «η ισχύς δε μετριέται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που είναι πράγματι ισχνή αλλά σταθερή. Μετριέται με τη βούληση και την πίστη στο έργο και τον προγραμματισμό που κάνει».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου αναφορικά με το σχέδιο στήριξης της ευρωοικονομίας, ο Κ. Καραμανλής τόνισε: «αποφασίσαμε ότι η οποιαδήποτε δημοσιονομική τόνωση θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ευελιξία που παρέχει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τους στόχους της Στρατηγικής της Λισαβόνας». Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών ξεκαθάρισε ότι «η σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να προχωρά παράλληλα με τις διαρθρωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντοχές δανεισμού της ελληνικής οικονομίας μετά την αύξηση κατά 2% του κόστους δανεισμού, ο Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Η Ελλάδα καλύπτει και θα καλύπτει κανονικά τις χρηματοδοτικές της ανάγκες», είπε, αποδίδοντας την αύξηση του κόστους δανεισμού στο «πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, το οποίο διαμορφώθηκε με αλόγιστες, με ανεύθυνες πολιτικές για περισσότερα από 30 χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ